single.php
. . . Speed Speed: Combinatiegebruik

Speed: Combinatiegebruik

Speed: Combinatiegebruik

Het combineren van verschillende drugs (of alcohol) kan vervelende en ook gevaarlijke effecten geven. Daarom wordt combigebruik afgeraden.

Speed en alcohol

Speed wordt vaak gecombineerd met alcohol. Dit geeft meer kans op hoofdpijn, misselijkheid en een kater. Het vergroot ook het risico op uitdroging en hersenschade. Deze combinatie is ook extra belastend voor het hart. Gebruik van speed vermindert het gevoel van dronkenschap, terwijl iemand dat wel is. Vaak wordt er daardoor meer gedronken dan de gebruiker zonder speed zou doen.Iemand kan zichzelf gemakkelijk overschatten en in gevaarlijke situaties terechtkomen, bijvoorbeeld in het verkeer.

Speed en XTC

XTC en speed zijn beide stimulerende middelen. Samen met XTC overbelast dit het hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kan de gebruiker zich leeg en uitgeblust voelen. Het gecombineerd gebruiken vergroot de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van speed met XTC wordt het bewustzijn veranderende effect van XTC minder.

Speed en GHB

Speed en GHB hebben een tegengesteld effect van elkaar. Speed werkt stimulerend en GHB dempend. Daardoor merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Door de speed neem je dosissen GHB waar je normaal gesproken out van gaat. Als de speed uitwerkt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan iemand plotseling ‘out gaan’.

Meer combinaties

Lees meer over speed in combinatie met andere drugs of medicatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven