Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Amsterdam investeert in preventie en speciale aandachtsfunctionaris alcohol/drugs

11-nov-2019 - De gemeente Amsterdam neemt preventieve maatregelen om de gezondheidsschade door (recreatief) drugsgebruik te minimaliseren en de kans op verslaving te verkleinen. Het gaat daarbij onder meer om extra..
lees verder

Kan partydrug MDMA patiƫnten met een trauma helpen?

7-nov-2019 - Acht Nederlandse oorlogsveteranen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS), worden binnenkort behandeld met mdma. Kan die partydrug hun psychische problemen wegnemen? Ja, is sinds ko..
lees verder

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

7-nov-2019 - Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens het Nationale Drugsdebat van NU.nl op donderdag 14 novemb..
lees verder

110 miljoen euro extra voor strijd tegen georganiseerde criminaliteit

4-nov-2019 - Het kabinet trekt 110 miljoen euro extra uit voor de bestrijding van de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Dit geld wordt onder meer gebruikt voor de oprichting van een speciale ant..
lees verder

Coffeeshops sponsoren voetbalclubs: gedogen of verbieden?

2-nov-2019 - Van de lagere amateurs tot semi-professioneel en zelfs op profniveau zijn coffeeshops actief als sponsor van voetbalclubs. Het gaat om zeker acht clubs, verspreid over het land, waar coffeeshops recen..
lees verder