Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Brabant staat centraal in docu Tygo in de GHB

26-nov-2018 - Tygo Gernandt en wijkagent Fred van Opstal laten in de documentaire zien hoe groot het GHB-probleem is. In de plaats van zo’n 9.000 inwoners zijn volgens de documentaire zo’n 180 mensen di..
lees verder

Mdma helpt bewezen tegen trauma's. Tijd dus voor legalisatie?

21-nov-2018 - Mdma, de werkzame stof van xtc, moet van de harddruglijst af en terug naar de apotheek. Daarvoor pleit David Nutt, professor neuropsychofarmacie in The Independent. Hij legt uit hoe mdma in de j..
lees verder

Tabaksrook straks ook in coffeeshop verboden

21-nov-2018 - Tabaksrook is ook in coffeeshops binnenkort verleden tijd. Klanten mogen een joint met tabak niet meer in de coffeeshop opsteken. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) afgesproke..
lees verder

Hoe naar drank en drugs gekeken werd, geeft een inkijkje in de geschiedenis

19-nov-2018 - In de veroordeling of juist de verheerlijking van drugs liggen maatschappelijke zorgen en wensen verscholen, stelt de pas aangetreden hoogleraar Moderne Geschiedenis Gemma Blok. Ze onderzocht hoe er d..
lees verder

Grapperhaus geschokt door cocaïnehandel: 'Het is enorm'

19-nov-2018 - In een interview met de Volkskrant zegt hij dat er, mede gezien het aantal in beslag genomen spullen en de straatwaarde van onderschepte drugs, 'hele grote bedragen' in de cocaïnehandel omgaan. '..
lees verder