Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Drugs als medicijn? 'Ketamine niet meer aanprijzen dan nodig'

10-apr-2019 - Kunnen ketamine, narcosemiddel en partydrugs uitkomst bieden voor mensen met een hardnekkige depressie? Dat is de vraag die Robert Schoevers, hoogleraar psychiatrie in het UMCG, probeert te beantwoord..
lees verder

Afbouw pijnstillers, nazorg mogelijk in het UMC Utrecht

8-apr-2019 - Het UMC Utrecht opent de nazorg polikliniek om patiënten beter te ondersteunen De toenemende verslaving aan pijnstillers haalden afgelopen tijd meerdere malen het nieuws. Omdat patiënten na..
lees verder

Ketamine, de opmars van een paardenmiddel als drug

5-apr-2019 - Na het snuiven van keta duren de effecten ongeveer een uur. De meeste gebruikers nemen een paar lijntjes per avond. Ze komen in een droomachtige roes die men wel spannend vindt. Maar gewenning ligt op..
lees verder

200.000 Nederlanders gebruiken langdurig zware pijnstillers

3-apr-2019 - Meer dan tweehonderdduizend Nederlanders gebruikten in 2017 langdurig zeer zware pijnstillers. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgverzekeraars Nederland dat dinsdag is gepubliceerd in het Nederlands Tij..
lees verder

Gamers roken, blowen en drinken minder vaak dan niet-gamende jongeren

3-apr-2019 - Hobbygamers roken, blowen en drinken minder vaak dan niet-gamende jongeren. Maar hoe schat je in of een kind gezond gamegedrag vertoont of juist tot een risicogroep behoort en lichamelijke en mentale ..
lees verder