Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Nieuwe regering Luxemburg wil wiet volledig legaliseren

3-dec-2018 - De nieuwe regering van Luxemburg wil cannabis volledig gaan legaliseren, ook voor recreatief gebruik. Het gaat om zowel de kweek als de verkoop, het bezit en het gebruik van de softdrug, staat in ..
lees verder

OM pleit voor opheffing briefgeheim op pakketten om drugs op te sporen

3-dec-2018 - Volgens het OM zouden door de afschaffing van het briefgeheim voor postpakketten verdachten sneller kunnen worden opgespoord en aangehouden. Nu duurt het vaak weken voor de politie toestemming heeft g..
lees verder

Tygo Gernandt: 'GHB is verslavender dan heroïne'

27-nov-2018 - "Het is erg om te zeggen, maar GHB is eigenlijk erger dan heroïne." Dat zei presentator Tygo Gernandt, die voor zijn nieuwe programma in de wereld van de GHB is gedoken. Volgens psychiater Bram ..
lees verder

Wageningen Universiteit wil een rol spelen in het experiment met legale wietteelt

27-nov-2018 - De landbouwuniversiteit Wageningen (WUR) wil graag meedoen aan het experiment gesloten coffeeshopketen, dat in 2019 van start moet gaan. Dat zegt Eric Poot van de WUR, teamleider plantkunde bij de uni..
lees verder

Nicolette verloor haar dochter aan XTC

26-nov-2018 - Danielle overleed op 21-jarige leeftijd na het gebruik van XTC. Haar moeder Nicolette had geen idee dat haar dochter drugs gebruikte, al vroeg ze kort voor haar dood aan Danielle of dat het geval was...
lees verder