Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Virtueel aan de drugs moet jongeren bewust maken van risico's bij rijden onder invloed

20-apr-2019 - Gisteren namen vierde klassers van het Ulenhofcollege in Vorden deel aan de campagne Rijden Zonder Invloed van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland. Medewerkers van de organisatie reizen..
lees verder

Brandwondencentra zien nieuwe trend: ernstige vrieswonden na gebruik lachgas

17-apr-2019 - Brandwondencentra maken zich zorgen over een stijgend aantal patiënten met zwaar koudeletsel na het gebruik van lachgas. De afgelopen drie weken zijn veertien personen opgenomen met ernstige vrie..
lees verder

VNG: wietexperiment nu praktisch onuitvoerbaar

15-apr-2019 - Bij de VNG heersen grote twijfels over de praktische uitvoerbaarheid van het wietexperiment. Volgens de vereniging moeten gemeenten zelf kunnen bepalen of ze het ingezetenencriterium willen toepassen ..
lees verder

Wietproef is definitief onhaalbaar voor Amsterdam

11-apr-2019 - De wietproef gaat definitief aan Amsterdam voorbij. Het Rijk houdt vast aan de eis dat alle coffeeshops binnen de gemeentegrenzen mee moeten doen aan zo'n experiment, en dat is onhaalbaar in de hoofds..
lees verder

Wietproef: coffeeshops krijgen de tijd om te wennen

11-apr-2019 - Voordat het experiment met de teelt van staatswiet begint, krijgen coffeeshops eerst de tijd om zich erop in te stellen. Het kabinet heeft de details van de proef naar de Tweede Kamer gestuurd en daar..
lees verder