Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Groeiend aantal gemeentes in Oost-Nederland wil lachgas van straat weren

19-sep-2019 - Een groeiend aantal gemeenten in Oost-Nederland is bezig lachgas van straat te weren. Dat blijkt uit een snelle inventarisatie van de Stentor. Verkoop en gebruik op festivals en evenementen is op veel..
lees verder

Minister: Zelf medicinale wiet kweken blijft verboden

19-sep-2019 - Minister Bruins voor Medische Zorg wil geen ontheffingen verlenen aan mensen die thuis wiet kweken voor eigen medicinaal gebruik. Volgens de minister wordt er in Nederland voldoende cannabis voor medi..
lees verder

Grapperhaus wil speciale anti-drugseenheid

19-sep-2019 - Minister Grapperhaus wil een speciale brigade die de drugscriminaliteit gaat aanpakken. Die suggestie werd eerder gedaan door het CDA en anderen en Grapperhaus zei vandaag dat dat idee hem erg aanspre..
lees verder

Brabant brandt vingers niet aan aanpak van festivaldrugs

18-sep-2019 - De provincie Brabant wil zijn vingers niet branden aan de combinatie drugs en festivals. Een voorstel van de CDA-fractie in Provinciale Staten om in actie te komen tegen het gebruik van middelen op fe..
lees verder

Drugsbeleid verdeelt de Kamer: rechts wil ‘wietwalhalla’ bestrijden, links wil legalisatie

12-sep-2019 - Aan de orde was een drugsdebat naar aanleiding van het rapport De achterkant van Amsterdam van de onderzoekers Tops en Tromp. Zij constateerden dat in de hoofdstad cocaïne sneller wordt bezorgd d..
lees verder