Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Cocaïne: de champagne van de Amsterdamse Zuidas

5-mei-2019 - 700.000 Nederlanders hebben wel eens cocaïne gebruikt en 80.000 mensen namen afgelopen maand een snuifje van het witte poeder, zo blijkt uit de Nationale Drugs Monitor van het Trimbos-instituut. ..
lees verder

OM wil zwaardere straffen voor drugsmokkelaars

4-mei-2019 - Het Openbaar Ministerie gaat zwaardere straffen eisen voor drugscriminaliteit. Er komt meer oog voor de rol die een verdachte speelde in de invoerketen. In nieuwe richtlijnen waar officiere..
lees verder

Nederland is de spil in de distributie van cocaïne in Europa

4-mei-2019 - De Nationale Politie heeft in kaart gebracht hoe cocaïne, via de Nederlandse en Belgische havens, zijn weg vindt naar de gebruiker. Nederland blijkt de spil in de distributie van cocaïne in ..
lees verder

Nederlands bedrijf gaat grootschalig wietolie voor medicinaal gebruik produceren

2-mei-2019 - Het Nederlandse bedrijf Ofinext gaat wietolie produceren onder farmaceutische regelgeving. Dit gebeurt nog nergens ter wereld. Hiermee komt er voor het eerst een veilig alternatief voor illegale canna..
lees verder

Gemeenten vragen om landelijk beleid lachgas

1-mei-2019 - Er moet landelijk beleid komen om het toenemende gebruik van lachgas en de bijbehorende overlast tegen te gaan. Die vraag klinkt steeds luider onder Nederlandse gemeenten. Vooral het excessieve gebrui..
lees verder