Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

De strijd tegen drugs: van betutteling tot politieke topprioriteit

15-nov-2019 - De strijd tegen drugs was lang ondergeschikt aan het tolerante imago van Amsterdam, maar in ­korte tijd is veel veranderd. Het is nu de belangrijkste opgave voor burgemeester Femke Halsema. De bu..
lees verder

Onderzoek naar wiet als medicijn: 'We moeten uitzoeken of het werkt'

14-nov-2019 - Komende maand start een onderzoek naar de invloed van medicinale cannabis op hersentumoren. Het geld hiervoor werd ingezameld door patiënt Olga van Harmelen. Samen met neurochirurg Martin van der..
lees verder

Wietproef kan van start

12-nov-2019 - De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat de verkoop van lokaal geteelde wiet in tien gemeenten mogelijk maakt. Nadat eerder de Tweede Kamer akkoord ging, kan de wietproef nu van start...
lees verder

Amsterdam investeert in preventie en speciale aandachtsfunctionaris alcohol/drugs

11-nov-2019 - De gemeente Amsterdam neemt preventieve maatregelen om de gezondheidsschade door (recreatief) drugsgebruik te minimaliseren en de kans op verslaving te verkleinen. Het gaat daarbij onder meer om extra..
lees verder

Na de ‘drankrijder’ pakt de politie nu steeds vaker de ‘drugsrijder’, vooral in Oost-Nederland

11-nov-2019 - Het aantal aanhoudingen van bestuurders onder invloed is de afgelopen jaren explosief gestegen, zeker in Oost- en Noord-Nederland. De toename lijkt vooral te komen doordat steeds meer bestuurders word..
lees verder