Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Binnenkijken: Hier kom je terecht als je met ghb opgepakt wordt

24-jul-2019 - Arrestantencomplex Mijkenbroek in Breda herbergt de enige ghb-cel van het land. ,,Op andere plekken zijn de ghb-problemen minder aanwezig dan in onze regio.’’ Een tot twee keer per maand ..
lees verder

Leeuwarden scherpt regels rondom drugs op festivals aan

18-jul-2019 - De verkoop van lachgas op festivals en bij evenementen zoals Bevrijdingsdag is per 1 januari verboden in de gemeente Leeuwarden. En ook wordt er geen verkoop van (soft-) drugs meer getolereerd bij fes..
lees verder

Lachgas lijkt hard op weg naar de verboden drugslijst

18-jul-2019 - Staatssecretaris Paul Blokhuis van volksgezondheid laat door het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs een risicobeoordeling uitvoeren. Dat komt in november met een advies, aldus ..
lees verder

Piek in drugstests Limburg tijdens zomer: xtc populairst

18-jul-2019 - Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een fl..
lees verder

Kritiek branche op minister Grapperhaus: ‘Minder festivals is nutteloos’

16-jul-2019 - Binnen de festivalbranche is verontwaardigd gereageerd op uitspraken van minister Ferd Grapperhaus (CDA). Hij zei onlangs dat het verminderen van het aantal festivals nodig is in de strijd tegen drugs..
lees verder