Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Medische zorg op festival nu volgens richtlijnen

3-mrt-2019 - EHBO'er, arts en (bijna) anesthesioloog Pim de Ruijter (32) ziet ze regelmatig op een festival lopen: de leden van het 'medische team'. Het staat in grote letters op hun uniform. Ze horen bij het even..
lees verder

Jonge Democraten delen 'xtc-pillen' uit in Den Haag

1-mrt-2019 - De Jonge Democraten delen vrijdag in het centrum van Den Haag nep-xtc-pillen uit. De jongerenpartij van D66-jongeren vinden dat xtc gelegaliseerd moet worden. Volgens Tirza Drent, voorzitter Jonge De..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabis gelinkt aan depressie'

19-feb-2019 - Cannabisgebruik op jonge leeftijd heeft mogelijk een negatieve impact op je latere psychologisch welzijn. Dat stellen neurobiologen van de Canadese McGill University in een nieuwe metastudie. Daarin a..
lees verder

Drugszaken laten de rechtbank vastlopen

18-feb-2019 - Drugscriminaliteit in het zuiden zorgt voor drukte bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Een Ondermijningskamer met zeven rechters moet zorgen voor snellere behandeling van zaken over georganiseerde ..
lees verder

Feit of Fictie: 'Elk weekend gebruiken 1 miljoen Nederlanders xtc'

18-feb-2019 - Paul Rosenmöller, GroenLinks-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, zei het echt in WNL op Zondag. Volgens hem gebruiken in ons land elk weekend een miljoen mensen de partydrug. Dat leek Lammert de B..
lees verder