Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Blokhuis laat ghb-gebruik in kaart brengen

5-nov-2018 - Staatssecretaris Blokhuis laat uitzoeken hoeveel mensen de drug GHB gebruiken. Ook wil hij weten of zijn preventiebeleid wel voldoende werkt. Hij reageert daarmee op het bericht van gisteren dat..
lees verder

Verslaafd aan GHB: 'Ik was elke dag wel buiten bewustzijn'

5-nov-2018 - Renee Dekker, schrijver van het boek 'Parttime-junkie', was maar liefst zes jaar verslaafd aan GHB, van haar negentiende tot haar vijfentwintigste. "Je wordt er heel zelfverzekerd van en dat is het me..
lees verder

Gebruikers GHB vaker op eerste hulp

4-nov-2018 - Het aantal mensen dat op de spoedeisende hulp belandt nadat ze te veel ghb hebben ingenomen is explosief gestegen. Dit zeggen artsen op de spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuizen in Amsterdam, Rotter..
lees verder

Ministerie handelde ‘onbehoorlijk’ bij WODC-onderzoeken naar drugs

31-okt-2018 - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een aantal keer "niet behoorlijk" of "onbehoorlijk" gehandeld door zich te bemoeien met wetenschappelijke drugsonderzoeken. Dat concludeert de tweede va..
lees verder

‘Rijk moet mee betalen aan opruimen drugsafval’

31-okt-2018 - De kosten voor het opruimen van drugsafval wordt nu onterecht afgewenteld op eigenaren van de grond waar is gedumpt. Gemeenten en een aantal organisaties willen dat het Rijk hen - weer - financieel te..
lees verder