Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Steeds meer blowende jongeren, Arnhemse scholen luiden noodklok

13-feb-2020 - Scholen in Arnhem maken zich zorgen over het drugsgebruik van jongeren. Een groeiend aantal scholieren zou geregeld blowen. "In sommige klassen blowt 50 tot 60 procent van de leerlingen", zei een scho..
lees verder

'Geen wietproef als gemeente moet bijbetalen'

12-feb-2020 - Raadsfracties in de gemeente Groningen hebben grote twijfels over het doorgaan van het landelijke experiment gesloten coffeeshopketen, oftewel de wietproef, als de gemeente ruim een ton moet bijleggen..
lees verder

Vijf vragen en antwoorden over opioïde pijnstillers

12-feb-2020 - Opioïde pijnstillers zijn in opmars. Dat is niet zonder gevaar, want bij langdurig gebruik is er kans op verslaving. Mogen we ze nog wel gebruiken? Gebruik je de pijnstillers heel kort (enkele d..
lees verder

Cannabis maakt je gevoeliger voor valse herinneringen

11-feb-2020 - Het was al bekend dat de werkzame stof in wiet, THC, een nadelige invloed kan hebben op het geheugen. Maar de nieuwe studie van Maastricht University maakt duidelijk dat het zelfs tot valse herinnerin..
lees verder

22% Amsterdamse taxichauffeurs regelmatig stoned achter het stuur

10-feb-2020 - Onderzoekers verbonden aan een van de Nederlandse universiteiten hebben in samenwerking met een aantal Amsterdamse coffeeshophouders ruim 8.300 respondenten ondervraagd over cannabisgebruik tijdens hu..
lees verder