Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Deskundige: ‘We hebben van onszelf al een soort wietplantjes in onze hersenen’

3-dec-2019 - Cannabis is een risicofactor bij het ontstaan van een psychose.’ De associatie is evident, zegt Matthijs Bossong. Hij is medisch bioloog en doet al jaren onderzoek naar de relatie tussen cannabi..
lees verder

Krijg ik een vergoeding voor medicinale cannabis?

3-dec-2019 - Vermindert medicinale cannabis de klachten die je hebt? Het is mogelijk om dit als medicijn te gebruiken, alleen vergoeden zorgverzekeraars de kosten van de cannabis niet. Vanuit de zorgverzekering i..
lees verder

Politie slaat alarm over uitwassen lachgas

28-nov-2019 - De Nederlandse politie maakt zich grote zorgen over de uitwassen door het gebruik van lachgas. Vooral in het verkeer nemen incidenten waarbij lachgas in het spel is een vlucht. Terwijl agenten het aa..
lees verder

Drugshandel Europa groeit, drugs ook steeds puurder en sterker

26-nov-2019 - Criminele bendes verdienen in Europa jaarlijks zo'n 30 miljard euro aan de handel in drugs. De drugs worden steeds puurder en sterker. Dat staat in een studie van politie-organisatie Europol en het Eu..
lees verder

Ayoub gebruikte zoveel lachgas dat hij verlamd raakte: "Ik moest opnieuw leren lopen"

21-nov-2019 - Op het hoogtepunt van zijn verslaving gebruikte Ayoub 8 á 9 flessen lachgas per dag. Dat zijn bijna 1000 ballonnen. Ayoub zat alleen nog maar op de bank en zijn dealer deed zelf de voordeur ope..
lees verder