Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Blokhuis: lachgas en verkeer gaan niet samen

2-okt-2019 - Staatssecretaris Blokhuis vindt de toename van het gebruik van lachgas in het verkeer zorgwekkend. De NOS berichtte in augustus dat het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas in het spel ..
lees verder

Overheidsplan: sobere verpakking staatswiet mag geen ‘aanzuigende werking’ hebben

2-okt-2019 - Met de proef van legale wiet staat de overheid voor een dilemma: een legaal geproduceerd product aanprijzen, dat niet zonder gezondheidsrisico’s is. Dat blijkt uit maandag geopenbaarde regels vo..
lees verder

Verbod ayahuasca definitief na oordeel Hoge Raad

1-okt-2019 - Het vervoer, bezit en gebruik van het hallucinogene drankje ayahuasca is definitief verboden in Nederland, zo oordeelt de Hoge Raad. Volgens het hoogste orgaan binnen de Nederlandse rechtspraak is een..
lees verder

Komt vandaag een einde aan de gedoogstatus van 'heilige' ayahuasca?

30-sep-2019 - "Ayahuasca-weekend, inclusief overnachting en maaltijden: 395 euro per persoon." Het staat op een van de websites die in Nederland ceremonies met dit psychedelische brouwsel aanbieden. Al jaren wordt..
lees verder

‘Mogelijk extra geld voor drugsbestrijding na moord op advocaat Wiersum’

19-sep-2019 - Betekent de moord op advocaat Derk Wiersum nu ook dat er extra geld vrijkomt voor de bestrijding van drugscriminaliteit? Politiek commentator Wouter de Winther verwacht dat er bij de tweede dag van de..
lees verder