Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Hoe naar drank en drugs gekeken werd, geeft een inkijkje in de geschiedenis

19-nov-2018 - In de veroordeling of juist de verheerlijking van drugs liggen maatschappelijke zorgen en wensen verscholen, stelt de pas aangetreden hoogleraar Moderne Geschiedenis Gemma Blok. Ze onderzocht hoe er d..
lees verder

Gemeenten willen helderheid over regels wietproef

12-nov-2018 - Gemeenten willen meer duidelijkheid over de regels van het wietexperiment. Daarom wordt pas volgend jaar bekend welke gemeenten meedoen aan de proef met door de staat gereguleerde wietteelt, schrijven..
lees verder

Cannabiscongres samengevat in 3 video’s

12-nov-2018 - Wat zijn de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van cannabisbeleid, het wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten en risico’s van cannabis en de praktijk van preventie..
lees verder

Onderzoeker: ‘Leven zonder ghb is ondraaglijk voor verslaafde’

8-nov-2018 - Harmen Beurmanjer, ghb-onderzoeker van Novadic-Kentron, houdt er rekening mee dat de toegenomen opname van ghb-patiënten in ziekenhuizen kan leiden tot een grotere vraag om hulp om bij Novadic-Ke..
lees verder

Cijfers over GHB: gebruikers en incidenten

5-nov-2018 - Het gebruik van GHB in de algemene bevolking is vrij beperkt, maar er zijn wel relatief veel acute gezondheidsincidenten met het sterk verslavende middel. We hebben de feiten en cijfers uit de verschi..
lees verder