Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

VVD: drugstest op werk

20-feb-2020 - Alle bedrijven moeten de mogelijkheid krijgen om alcohol- en drugstesten onder hun personeel af te nemen, vindt de VVD. Het plan van staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) om dat bij sommige ..
lees verder

Lachgas in de ban bij TT Assen

19-feb-2020 - Tijdens de TT in Assen is de verkoop of het gebruik van lachgas verboden. Het verbod geldt vijf dagen lang, niet alleen in Assen zelf maar ook op het festivalterrein en op de campings. "Lachgas wordt..
lees verder

Onze kinderen in de drugshandel: ‘Soms doen ze het al voor een schouderklopje’

15-feb-2020 - ‘Drugscriminelen ronselen kinderen op middelbare scholen’. Verschillende media meldden vorig najaar het verontrustende nieuws. Ook de MBO Raad waarschuwde ervoor. Het CDA riep op tot een l..
lees verder

Criminaliseren is net zo naïef als legaliseren

14-feb-2020 - Het is te simpel gedacht dat criminaliteit automatisch verdwijnt of afneemt zodra illegale verdovende middelen gelegaliseerd worden. De werkelijkheid is complex en weerbarstig, dat schrijven Harm..
lees verder

CDA wil campagne tegen gebruik ritalin: ‘Niet normaal dat je medicijnen bij wc’s kunt verkopen’

14-feb-2020 - Studenten die ritalin gebruiken om hun schoolprestaties te verbeteren, zijn een doorn in het oog van CDA-Tweede Kamerlid Harry van der Molen. Hij wil dat er een campagne komt om jongeren bewust te mak..
lees verder