Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

'Enorme toename patiƫnten met dwarslaesie door lachgas'

9-dec-2019 - Revalidatieklinieken, met name in de regio Amsterdam, krijgen steeds vaker te maken met patiënten die door gebruik van lachgas een dwarslaesie hebben opgelopen. Eén kliniek moest haar deur..
lees verder

Een verbod op lachgas, hoe wil de overheid dat handhaven?

9-dec-2019 - Lachgas wordt verboden, omdat het gevaarlijk is voor de gezondheid. Maar het verbod dat staatssecretaris Blokhuis vandaag aankondigt, werpt wel de vraag op: wie gaat dat handhaven? Voor andere middel..
lees verder

Lachgas wordt een softdrug, kabinet verbiedt bezit en verkoop

9-dec-2019 - Het recreatief gebruik van lachgas als roesmiddel kan een risico vormen voor de volksgezondheid. Dat blijkt uit een risicobeoordeling van het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs..
lees verder

Burgemeester Hellendoorn is drugsgebruik zat en weigert vergunning festival

5-dec-2019 - Anneke Raven, burgemeester van Hellendoorn, heeft geen zin meer in grootschalige feesten in haar gemeente waarbij overmatig drugs wordt gebruikt. Daarom heeft ze een vergunning geweigerd aan het Hards..
lees verder

Kennisupdate cannabis: THC rapport, aanbod en gebruikswijzen

4-dec-2019 - Met 3 nieuwe publicaties levert het Trimbos-instituut nieuwe kennis, cijfers en feiten aan beleidsmakers en professionals voor het cannabisbeleid. Voor de 20e keer is onderzoek gedaan naar THC-concen..
lees verder