Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Normalisering drugsgebruik tast fundament rechtsstaat aan

13-mei-2019 - Door het groeiende drugsgebruik en de misdaad die daarbij hoort is er volgens criminoloog Fijnaut een situatie ontstaan in Nederland én in de rest van West-Europa die een fundamentele vraag opr..
lees verder

‘Nederlandse drugsaanpak onhoudbaar’

13-mei-2019 - De zware georganiseerde misdaad in Nederland is dermate ernstig dat de huidige aanpak niet meer afdoende is om de problemen te bestrijden. Alleen repressie is niet genoeg, stelt de Brabantse recherche..
lees verder

Studenten Universiteit Twente proberen locaties drugslabs en dumpplekken in kaart te brengen

9-mei-2019 - Zes studenten van de Universiteit Twente proberen inzichtelijk te krijgen waar drugslabs zich bevinden en waar het drugsafval wordt gedumpt. Door allerlei data aan elkaar te koppelen hopen ze beter zi..
lees verder

Coffeeshophouders Groningen: 'Wietproef' wakkert straathandel aan

8-mei-2019 - Een experiment met de legale teelt van cannabis in Groningen zal de straathandel in drugs aanwakkeren. Daarvoor waarschuwen coffeeshophouders in de stad. De uitbaters van de twaalf verkooppunten van ..
lees verder

Lachgas: Wat is het en is het gevaarlijk?

6-mei-2019 - In de medische wereld wordt lachgas in combinatie met zuurstof gebruikt om pijnprikkels tijdelijk te verdoven. Bijvoorbeeld bij een korte verdoving in het ziekenhuis of een behandeling bij de tandarts..
lees verder