Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

5 keer meer ketamine-incidenten bij EHBO-posten in 6 jaar tijd

8-okt-2019 - Na een daling tussen 2013 en 2017 steeg het aandeel van xtc-intoxicaties op EHBO-posten in 2018. De bijdrage van ketamine aan het totaal aantal incidenten op EHBO-posten en bij ambulancediensten vervi..
lees verder

'Keta' steeds populairder, maar wat weten we er eigenlijk van?

8-okt-2019 - Keta, 'K', vitamine K: ketamine is steeds populairder op festivals en in clubs. Het aantal mensen dat zich na gebruik meldde bij een ziekenhuis of EHBO-post is in zes jaar tijd vervijfvoudigd, blijkt ..
lees verder

Drugs zetten naast justitie, ook gezondheidszorg onder druk

7-okt-2019 - Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis. Dit blijkt uit een omvangrijk onderzoek van het Trimbos-instituut, dat deze maandag is gepubliceerd. Patiënten hebben last van..
lees verder

GHB: Geen landelijke stijging incidenten, wel grote zorgen

7-okt-2019 - Op landelijk niveau is geen duidelijke toe- of afname zichtbaar in het aandeel gemelde GHB-incidenten, blijkt uit de quick scan ‘Ontwikkelingen in acute gezondheidsincidenten na GHB-gebruik&rsqu..
lees verder

‘Wietrokers herinneren zich iets wat niet is gebeurd’

6-okt-2019 - Ieders brein maakt weleens ‘valse herinneringen’, maar na blowen is de kans erop groter, aldus promovendus Lilian Kloft. ‘Cannabis heeft invloed op het geheugen.’ Maar kun je ..
lees verder