Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Minister houdt voet bij stuk: thuistelen van wiet mag niet

18-dec-2019 - Thuisteelt van wiet kan niet worden toegestaan. Ook niet voor mensen die wiet als medicijn gebruiken. Dat antwoordt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op vragen die hierover zijn ges..
lees verder

Werkt harm reduction niet averechts?

18-dec-2019 - Uitleggen hoe je de risico’s kunt beperken als je een xtc-pil slikt. Kan dat niet ook een averechts effect hebben? Die kans moet zo klein mogelijk worden gemaakt, zegt Lotte Voorham. Maar wie da..
lees verder

CDA wil landelijke aanpak tegen ronselen scholieren door drugscriminelen

18-dec-2019 - Scholen moeten meer hulp krijgen in de strijd tegen drugscriminaliteit. Dat vindt het CDA. Veel scholen zien signalen dat drugscriminelen leerlingen proberen te ronselen om klusjes te doen. Wat ze daa..
lees verder

Verslavingsartsen slaan alarm: THC-gehalte in wiet moet flink omlaag

14-dec-2019 - Het THC-gehalte in wiet moet drastisch omlaag. Dat vinden verslavingsartsen, die met hun advies lijnrecht in gaan tegen regeringsafspraken over een wietexperiment dat binnenkort van start gaat. Het g..
lees verder

Lachgasverbod nog lang niet zeker: nu geen Kamermeerderheid voor

10-dec-2019 - Het is nog onzeker of het echt van een lachgasverbod komt. Voor het voorstel waar staatssecretaris Blokhuis gisteren mee kwam, is op dit moment geen meerderheid in de Tweede Kamer. Onder meer coaliti..
lees verder