Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Bestuurders in West-Friesland: ’Meer aandacht voor drank- en drugsproblemen onder jongeren’

21-mei-2019 - Bestuurders in West-Friesland maken zich zorgen over het alcohol- en drugsgebruik door jongeren in de regio. ,,Aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk’’, zegt burgemeester GertJan Ni..
lees verder

Nieuw drugsmuseum moet discussie over gebruik aanwakkeren

18-mei-2019 - Het museum dat de naam Poppi Amsterdam moet krijgen, richt zich niet op toeristen, maar juist op Nederlanders. 'In Nederland is er nog geen publiek toegankelijke instelling waar mensen kunnen leren en..
lees verder

Revalidatieartsen: 'Lachgas kan een leven lang ellende veroorzaken'

18-mei-2019 - Revalidatieartsen waarschuwen opnieuw voor extreem gebruik van lachgas. In de grote steden zien de revalidatieklinieken een toename van patiënten met verlammingsverschijnselen door het gebruik va..
lees verder

‘Steeds meer mensen verslaafd aan oxycodon’

18-mei-2019 - Steeds meer mensen zijn verslaafd aan de zware pijnstiller oxycodon en belanden daarmee in de verslavingszorg. Dat concludeert RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek. Oxycodon wordt de laats..
lees verder

Burgemeester Arnhem wil verbod op ritueel met drugs: ‘Trips gevaarlijk’

17-mei-2019 - Er moet per direct worden opgetreden tegen ceremonies waar de harddrug ayahuasca wordt gebruikt. Dat verzoek heeft burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem bij het Openbaar Ministerie (OM) neergelegd. A..
lees verder