Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Door muziek bij operatie minder kans op verslaving aan pijnstillers

10-aug-2019 - Patiënten die voor, tijdens en na een operatie via een koptelefoon naar muziek luisteren, hebben minder verslavende pijnmedicatie nodig, blijkt zaterdagavond uit onderzoek van het Erasmus MC. Het..
lees verder

Rode Kruis geeft festivalgangers tips over lachgas: 'Inhaleer het zittend'

9-aug-2019 - Het Rode Kruis gaat festivalgangers tips geven over het gebruik van lachgas en andere drugs. De organisatie ziet dat steeds meer mensen lachgas gebruiken en wil daarom de risico's van het middel zo ve..
lees verder

Wat er gebeurt als je met drugs op zak gepakt wordt tijdens een festival

9-aug-2019 - Actrice Imanuelle Grives werd op het Belgische festival Tomorrowland gesnapt met een flinke lading drugs en moet misschien jaren de cel in. Zijn we in Nederland net zo streng? NU.nl zocht het uit. "I..
lees verder

Grote gemeenten: Neem lachgas weer op in Geneesmiddelenwet

2-aug-2019 - Grote gemeenten pleiten voor het weer opnemen van lachgas in de Geneesmiddelenwet. Daardoor zou er minder makkelijk aan te komen zijn, wat de overlast terug moet dringen. Dat blijkt uit een rondgang v..
lees verder

SEH-arts Sophie Litjens waarschuwt voor gevaren drugsgebruik op festivals

1-aug-2019 - Spoedeisende Hulp- arts Sophie Litjens waarschuwt voor de gezondheidsrisico’s van drugsgebruik, die soms ernstige gevolgen hebben. Sophie: “De gevaren bij overdosering, vervuilde drugs en ..
lees verder