Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Minder medicinale cannabis verstrekt

11-jan-2019 - De sterke toename van het gebruik van medicinale cannabis, zoals die de afgelopen jaren plaatsvond, is voorbij Nederlandse apotheken verstrekten in het afgelopen jaar 49.500 keer medicinale cannabis...
lees verder

Hoofdofficier ziet niets in plannen xtc te normaliseren: 'Het is ronduit smerig'

25-dec-2018 - Soepeler omgaan met xtc? Niet als het aan de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Nicole Zandee ligt. 'Persoonlijk ben ik daar geen voorstander van. Ik vind het troep.' De hoofdofficier van justiti..
lees verder

Xtc legaliseren kent haken en ogen: 'Vervuilde pillen zijn niet het grootste probleem'

17-dec-2018 - De Nederlandse overheid zou de productie van xtc moeten reguleren, vindt GroenLinks. Dat is veiliger voor de gebruiker en gaat georganiseerde misdaad tegen. Er zitten alleen wel haken en ogen aan. "Vo..
lees verder

Burgemeesters mogen drugspanden sneller sluiten, ook Eerste Kamer akkoord

11-dec-2018 - Burgemeesters krijgen de mogelijkheid om sneller drugspanden te sluiten. De Eerste Kamer stemde dinsdagmiddag in met een wetswijziging die het mogelijk maakt om woningen ook op slot te doen als er che..
lees verder

Nieuwe regering Luxemburg wil wiet volledig legaliseren

3-dec-2018 - De nieuwe regering van Luxemburg wil cannabis volledig gaan legaliseren, ook voor recreatief gebruik. Het gaat om zowel de kweek als de verkoop, het bezit en het gebruik van de softdrug, staat in ..
lees verder