Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Cannabis nu ook officieel toegelaten in Alaska

24-feb-2015 - Na Colorado en Washington wordt Alaska zo de derde staat waar volwassenen een beperkte hoeveelheid cannabisplanten mogen kweken en legaal een joint opsteken. In Alaska gaat het om 1 ounce (28 gram) en..
lees verder

Cannabis uit coffeeshop niet fiscaal aftrekbaar

24-feb-2015 - Kun je wiet aftrekken als bijzondere zorgkosten? Niet als je die uit de coffeeshop haalt (en daar geen bonnetjes krijgt), blijkt uit een recente uitspraak. Een man met ernstige pijnklachten krijgt me..
lees verder

Strategische verkenning uitgaansdrugs aangeboden

23-feb-2015 - Vandaag heeft het Trimbos-instituut de Strategische Verkenning Uitgaansdrugs 2015 aangeboden aan de Staatsecretaris van VWS, Martin van Rijn. Deze verkenning biedt vijf denkrichtingen om (gezondh..
lees verder

'Vreetkick' na blowen eindelijk wetenschappelijk verklaard

23-feb-2015 - Als cannabis zich bindt aan de daarvoor gevoelige receptoren in het brein, blijken cellen die de honger moeten onderdrukken opeens andersom te gaan werken. In plaats van een hongerstillend signaal, ma..
lees verder

Kamerbrief over uitgaansdrugs, GHB en preventie in de coffeeshop

23-feb-2015 - Staatssecretaris Van Rijn (VWS) stuurt de Tweede Kamer zijn reactie op het rapport van het Trimbos-instituut over uitgaansdrugs. Ook gaat hij in op een eerdere toezegging over GHB. Als laatste geeft d..
lees verder