Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Nieuwe video over de oorzaken van ongelukken met XTC

8-aug-2014 - De laatste jaren is de hoeveelheid MDMA in XTC-pillen opvallend toegenomen. Dit vergroot de risico’s van XTC en wordt gezien als belangrijke oorzaak van de (dodelijke) ongelukken waar we afgelop..
lees verder

Zorgen om XTC

24-jul-2014 - Het festivalseizoen is weer begonnen en bezoekers gebruiken op festivals graag XTC. Het aantal gezondheidsincidenten door XTC-gebruik is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook waren er meer doden te..
lees verder

Brabantse burgemeester wil hulp in door drugs-geteisterd zuiden

17-jul-2014 - ‘We zitten tegen een ijsberg aan te kijken en we komen er niet onder.’ Burgemeester Ederveen van de Brabantse gemeente Valkenswaard is boos over het uitblijven van hulptroepen. ‘Er i..
lees verder

Mengsels met synthetische wiet geen medicijn

10-jul-2014 - Kruidenmengsels met synthetische cannabis die gebruikt worden ter vervanging van marihuana zijn geen medicijn. Dat oordeelde het Europees Hof van Justitie donderdag. De mengsels hebben geen positief ..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabis verdubbelt kans op onvruchtbaarheid'

10-jul-2014 - Cannabis gebruiken verdubbelt het risico op onvruchtbaarheid bij mannen jonger dan dertig. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de universiteiten van Sheffield en Manchester over levensstijl en cannab..
lees verder