Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

'Het zijn maar 5 hennepplantjes!'

22-jan-2015 - Een huurster moet haar woning verlaten, nadat in haar tuin vijf hennepplanten waren gevonden. De planten waren elk zo’n 2 meter hoog en 1 meter breed. Verhuurders treden nog steeds streng op te..
lees verder

Hoogleraar: 'Roken zou eerder in categorie harddrugs moeten vallen dan XTC'

19-jan-2015 - Als het aan hoogleraar verslavingszorg Wim van den Brink van het AMC lig, wordt XTC zo snel mogelijk gelegaliseerd.Van den Brink zag de discussie over XTC die losbarstte na het Amsterdam Dance Event (..
lees verder

Hoeveel koffie is nog goed voor je?

19-jan-2015 - Hoeveel cafeïne je aan kan, verschilt sterk per persoon. Diverse genen zijn in verband gebracht met de gevoeligheid voor cafeïne. Dat heeft vooral te maken met de enzymen in de lever die caf..
lees verder

Wie maakt de sterkste pil? Wapenwedloop in de xtc-industrie

19-jan-2015 - Het afgelopen jaar werd er al vaker aan de alarmbel getrokken: xtc-pillen worden steeds sterker, met alle risico’s van dien. Vice sprak met xtc-producenten en vroeg waarom ze drugs op de markt b..
lees verder

Toxicoloog Tytgat 'Speekseltest zegt te weinig over cannabis'

5-jan-2015 - "Sporen van cannabis in het speeksel geven geen enkele wetenschappelijke zekerheid over de beïnvloeding door de drug", zegt toxicoloog Jan Tytgat. "Alleen bloed geeft zekerheid." Hij dringt er bi..
lees verder