Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Waarom zijn dromen opeens zo intens als je stopt met blowen?

12-feb-2015 - Volgens Hans Hamburger1 komt die opleving van dromen doordat hasj of wiet de REM-slaap onderdrukt. Door je tipjes, vloei en zakken skunk aan de wilgen te hangen krijgt die REM-slaap opeens weer alle v..
lees verder

Activiteiten ‘cannabis social club’ strafbaar volgens OM

12-feb-2015 - De activiteiten van de eerste zogenoemde ‘cannabis social club’ van Nederland zijn strafbaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. De vereniging ‘Tree of Life’ ..
lees verder

Is verslaving een ziekte?

12-feb-2015 - Op 17 januari organiseerde TRACE onderzoek een publiekssymposium over verslaving met het thema 'Is verslaving een ziekte?'. Dit symposium is nu online te bekijken. In de video zijn colleges te z..
lees verder

Is verslaving een ziekte?

9-feb-2015 - Op 17 januari organiseerde TRACE onderzoek een publiekssymposium over verslaving met het thema 'Is verslaving een ziekte?'. Dit symposium is nu online te bekijken. In de video zijn colleges te z..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabis roken schadelijker dan tabak'

9-feb-2015 - Cannabis roken veroorzaakt meer ademhalingsproblemen dan het roken van tabak. Dat blijkt uit een Britse studie, gepubliceerd in het British Journal of General Practise. In het onderzoek werden 500 rok..
lees verder