Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Kamerbrief over uitgaansdrugs, GHB en preventie in de coffeeshop

23-feb-2015 - Staatssecretaris Van Rijn (VWS) stuurt de Tweede Kamer zijn reactie op het rapport van het Trimbos-instituut over uitgaansdrugs. Ook gaat hij in op een eerdere toezegging over GHB. Als laatste geeft d..
lees verder

Strategische verkenning uitgaansdrugs aangeboden

23-feb-2015 - Vandaag heeft het Trimbos-instituut de Strategische Verkenning Uitgaansdrugs 2015 aangeboden aan de Staatsecretaris van VWS, Martin van Rijn. Deze verkenning biedt vijf denkrichtingen om (gezondh..
lees verder

Van Rijn bezorgd over drugsgebruik jeugd

23-feb-2015 - Staatssecretaris Van Rijn maakt zich grote zorgen over drugsgebruik onder jongeren. Vooral het feit dat jongeren het steeds normaler vinden om drugs te gebruiken, baart hem zorgen. Xtc en andere party..
lees verder

Steeds meer jongeren aan de XTC, wat kunnen ouders doen?

23-feb-2015 - Het Trimbos-instituut trekt aan de bel: het aantal jongeren dat xtc gebruikt neemt fors toe. En het gebruik zelf gaat een stuk lichtzinniger. Dat staat in een rapport van het instituut. Wat kunnen oud..
lees verder

Krachtige cannabis vergroot risico op psychose

16-feb-2015 - Bijna een kwart (24 procent) van de gevallen van psychose houdt verband met het roken van krachtige cannabis of 'skunk'. Dat blijkt uit onderzoek van het King's College in Londen. Het risico op een p..
lees verder