Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onderzoek: 'Cannabisgebruikers verliezen een vijfde van langetermijngeheugen'

12-mrt-2015 - Jongeren die op jonge leeftijd dagelijks cannabis roken, lopen daarbij hersenschade op. Hun langetermijngeheugen gaat er een vijfde op achteruit, zo beweert een nieuwe studie van de Amerikaanse Northw..
lees verder

Joint geen reden voor ontslag

11-mrt-2015 - Een werknemers die privé een joint rookt, mag zomaar niet worden ontslagen, ook niet als het bedrijf een strikt alcohol- en drugsbeleid heeft. Dit blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Rott..
lees verder

Waarom het drugsbeleid van Portugal zo effectief is

9-mrt-2015 - Het Nederlandse gedoogbeleid steekt in sommige opzichten schraal af tegen de progressie die in het buitenland wordt gemaakt op het gebied van drugsbeleid. Zo wordt nu in Jamaica gepleit voor een legal..
lees verder

Waarom krijg je honger als je marihuana gebruikt?

26-feb-2015 - Marihuana maakt niet alleen high, maar ook extreem hongerig: veel gebruikers krijgen oncontroleerbare vreetbuien. Wetenschappers van Yale University hebben nu ontdekt hoe die vreetbuien precies ontsta..
lees verder

D66 dient initiatiefwet in voor regulering wietteelt

26-feb-2015 - D66 dient vandaag een initiatiefwetsvoorstel in om de teelt en verkoop van wiet onder voorwaarden landelijk mogelijk te maken. Volgens de partij, die hier al jaren voor pleit, leidt dat tot minder gez..
lees verder