Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Hennepteelt vaak oorzaak forse brandschade

26-mrt-2015 - Een op de vijftig grote branden in Nederland wordt veroorzaakt door hennepteelt. Bovendien breken dergelijke branden vooral uit in woonhuizen, constateert het Verbond van Verzekeraars na een analyse v..
lees verder

Onderzoek: 'Slecht slapen voorteken voor middelengebruik bij jongeren'

26-mrt-2015 - Jongeren die slechter slapen dan leeftijdsgenoten, gebruiken een jaar later meer alcohol en andere verslavende genotsmiddelen dan jongeren die goed slapen, concludeert Sara Pieters in haar onderzoek n..
lees verder

Amerika geeft groen licht voor MDMA-onderzoek

21-mrt-2015 - Voor het eerst in de geschiedenis heeft de Amerikaanse overheidsorganisatie de Drug Enforcement Administration (DEA) officieel toestemming gegeven om de stof te gebruiken in onderzoek naar de behandel..
lees verder

Lobbyisten op de fiets voor beter cannabisbeleid

15-mrt-2015 - Om aandacht te vragen voor de regulering van cannabis en een beter cannabisbeleid is een groep lobbyisten vandaag van het Centraal Station naar Den Haag gaan fietsen. De tocht was een initiatief van ..
lees verder

Van blokkade naar ruim baan voor nieuw cannabisbeleid

13-mrt-2015 - Biedt het vertrek van de liberaal Ivo Opstelten kansen voor een liberaler drugsbeleid? Deze vraag wordt vaak gesteld de laatste dagen. De voormalig minister van Veiligheid en Justitie was de personifi..
lees verder