Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Steden: weer onderzoek gereguleerde wietteelt

7-apr-2015 - De gemeenten Utrecht, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen en Rotterdam laten de Nijmeegse hoogleraar Piet Hein van Kempen onderzoeken of internationale mensenrechten de gereguleerde teelt van hennep kunnen r..
lees verder

Witte heroïne snuiven kan gevaarlijk zijn

7-apr-2015 - Het gebruik van witte heroïne is levensgevaarlijk als mensen cocaïne verwachten. „Heroïne is een verdovend middel, cocaïne een stimulerend middel met een totaal tegenovergest..
lees verder

Nieuwe psychoactieve stof 4-FA steeds populairder

2-apr-2015 - Onderzoek van de cijfers van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) van het Trimbos-instituut toont aan dat de stof 4-fluoramfetamine (4-FA of 4-FMP) steeds meer een prominente plaats begin..
lees verder

“Ik was verslaafd aan wiet”

1-apr-2015 - In 2013 was ze op tv te zien in de NCRV-serie ‘Van de Straat’: Mariska. Ze was verslaafd aan wiet. Hoe gaat het nu, twee jaar later, met haar? “Sinds januari van dit jaar ben ik hel..
lees verder

Hennepteelt vaak oorzaak forse brandschade

26-mrt-2015 - Een op de vijftig grote branden in Nederland wordt veroorzaakt door hennepteelt. Bovendien breken dergelijke branden vooral uit in woonhuizen, constateert het Verbond van Verzekeraars na een analyse v..
lees verder