Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onderzoek: LSD tegen depressie en verslaving

4-jun-2015 - De hallucinogene drug LSD wordt in Groot-Brittannië getest als een middel tegen depressie en verslaving. Een team van onderzoekers aan de universiteit van Londen onderzoekt met hersenscanners de ..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabis beschermt mensen mogelijk tegen parasieten'

1-jun-2015 - Cannabis beschermt mensen mogelijk tegen parasieten, zo blijkt uit een nieuwe studie. Hoe meer wiet Afrikaanse jagerverzamelaars roken, hoe minder parasitaire wormen er in hun ontlasting worden aanget..
lees verder

Ernstige gezondheidsrisico’s door versnijdingsmiddel in cocaïne

13-mei-2015 - Levamisol blijft een belangrijk versnijdingsmiddel van cocaïne. Zware gebruikers van cocaïne lopen daardoor risico op een aantal aandoeningen waarbij de afweer van het lichaam ernstig wordt ..
lees verder

Kleinschalig onderzoek: 'Wiet roken is geen contra-indicatie voor een niertransplantatie'

7-mei-2015 - Amerikaanse wetenschappers deden een kleinschalig onderzoek naar verschillen in complicaties en levensverwachting bij niergetransplanteerde marihuanagebruikers. Ze vonden alleen kleine, niet significa..
lees verder

Brandpunt Reporter, de hofleveranciers van de wietteelt

3-mei-2015 - Wietteelt is meer en meer het werkterrein van criminelen. Liquidaties, bedreigingen en veel zwart geld. En dat moeten we bestrijden, zegt de overheid. Ieder jaar worden duizenden plantages opgerold. M..
lees verder