Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Minister Opstelten ziet niks in wietbeleid Colorado

25-nov-2014 - "Hoe zij het doen in Colorado, dat moeten zij daar weten in Amerika. Ik zie er niets in," zegt minister Ivo Opstelten van Justitie dinsdag op NPO Radio 1. Hij reageert op het feit dat Colorado cannabi..
lees verder

CU/SGP Den Haag wil grotere afstand tussen coffeeshop en basisschool

14-nov-2014 - De ChristenUnie/SGP in Den Haag wil dat er een minimale afstand van 250 meter komt tussen basisscholen en coffee­shops. Een motie daarover is donderdag echter verworpen. De fractie diende de moti..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabisgebruik verandert het brein'

14-nov-2014 - Het overdadig roken van wiet is niet bevorderlijk voor het brein. Bewijs hiervoor is echter moeilijk hard te maken, maar daar lijkt nu een, kleine, verandering in te zijn gekomen. Wetenschappers onde..
lees verder

Voorbereiding illegale hennepteelt vanaf 1 maart 2015 strafbaar

11-nov-2014 - De Senaat heeft een wetsvoorstel van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) aanvaard dat alle handelingen van personen en bedrijven die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen, strafbaar ..
lees verder

Meer kans op hersenafwijking bij drugsgebruik rond conceptie

10-nov-2014 - Dankzij de chemische analyse van haren van in totaal ruim 500 zwangere vrouwen konden Britse onderzoekers voor het eerst objectief vaststellen wat de gevolgen voor het kind zijn van druggebruik tijden..
lees verder