Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

XTC breekt moeilijk af in rioolwater

18-dec-2014 - XTC die door menselijk gebruik in het riool terechtkomt wordt maar moeizaam gezuiverd en afgebroken. Het Brabantse waterschap Aa en Maas heeft dat ontdekt tijdens metingen bij drie rioolwaterzuivering..
lees verder

Zo praat je met je kind over drank en drugs

18-dec-2014 - Jongeren komen onderweg al eens in contact met drank of drugs. Hoe ga je daar als bezorgde vader/moeder mee om? De Vlaamse DrugLijn geeft antwoord: Tom Evenepoel, coördinator van De DrugLijn: 'A..
lees verder

WHO waarschuwt voor gevaar energiedranken

17-dec-2014 - Energiedrankjes kunnen een gevaar vormen voor de volksgezondheid, zo waarschuwt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie. Vooral de hoge dosering van cafeïne is riskant, zo stelt..
lees verder

Steden drukken gereguleerde wietteelt door

16-dec-2014 - Hoewel minister Opstelten (Justitie) nog altijd faliekant tegen is, ziet het er naar uit dat een aantal steden in het land volgend jaar toch start met een experiment met gereguleerde wietteelt. In Ut..
lees verder

Merendeel van in Nederland geteelde cannabis geƫxporteerd

16-dec-2014 - De export van in Nederland geteelde cannabis bedraagt naar schatting tussen de 78 en 91 procent van de productie. Wanneer de consumptie door niet-ingezetenen wordt beschouwd als export, ligt de export..
lees verder