Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Calvijn College verbiedt energiedrankjes

4-jun-2015 - Op de twee vestigingen van het Calvijn College in Krabbendijke is het drinken van energiedrankjes vanaf maandag officieel verboden. Dan krijgt de school het predicaat energydrinkvrije school uitgereik..
lees verder

Alles wat je moet weten over drugsafval in het riool

4-jun-2015 - Ons riool wordt overspoeld met drugsafval. Dat blijkt uit metingen van onderzoeksinstituut KWR. Hoe het daar terechtkomt? Via de urine van gebruikers, maar ook doordat criminelen die drugs produceren ..
lees verder

Meer drugs in Amsterdams rioolwater

4-jun-2015 - In Amsterdam is in 2014 meer cocaïne, mdma en amfetamine gebruikt dan in 2013. Dat blijkt uit onderzoek van het Watercycle Research Instituut (KWR) naar het Amsterdamse rioolwater. Met name het ..
lees verder

Dynamische drugsmarkten

4-jun-2015 - Vandaag verscheen het Europees Drugsrapport 2015 van het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA). In het rapport kijkt het EMCDDA terug op 20 jaar monitoring en onderzoekt h..
lees verder

Peuter uit huis geplaatst, omdat zijn ouders te veel roken

4-jun-2015 - Een tweejarig jongetje is in het Britse Hull bij zijn ouders weggehaald, omdat er zoveel rook in hun huis hing dat de peuter nauwelijks kon ademen.Een rechter heeft besloten dat het jochie, dat anonie..
lees verder