Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

'Den Haag' dekt bij lange niet de kosten voor 'wietproef' in Groningen

22-jan-2020 - De gemeente Groningen vreest al in de voorbereiding fors te moeten bijleggen op de landelijke ‘wietproef’. De vergoeding uit Den Haag dekt bij lange na niet de kosten. Dat schrijft burgem..
lees verder

D66 in manifest: drugs niet verbieden, wel reguleren

20-jan-2020 - D66 zou graag zien dat we in de toekomst de drugsmarkt reguleren, in plaats van verbieden. Dat staat in een manifest dat de partij samen met verslavingszorgverlener Jellinek en onderzoeker Ton Nabben ..
lees verder

Antibiotica van cannabis weer een stapje dichterbij

20-jan-2020 - Antibioticaresistentie is wereldwijd een enorm probleem en dus wordt er hard gezocht naar alternatieve bacterie-doders. Stofjes in cannabis blijken een bijzonder veelbelovende kandidaat. Dit werd al l..
lees verder

'Regulering van drugs is niet dé oplossing'

20-jan-2020 - De drugsmarkt reguleren, in plaats van verbieden. Dat staat in een manifest, dat D66, verslavingszorginstelling Jellinek en onderzoeker Ton Nabben vandaag naar buiten hebben gebracht. Maar het Trimbos..
lees verder

Drugs legaal maken een goed idee? Deskundigen zien ook bezwaren

20-jan-2020 - "Meer repressie in de oorlog tegen drugs helpt niet." Dat schrijven D66, verslavingsinstituut Jellinek en drugsonderzoeker Ton Nabben in een manifest waarin ze pleiten voor een realistisch drugsbeleid..
lees verder