Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Groen licht voor legalisering marihuana in Canada

20-jun-2018 - In Canada heeft de Senaat in ruime meerderheid een wet aangenomen die het recreatief gebruik van marihuana legaliseert. Vanaf september kunnen inwoners legaal marihuana kopen en gebruiken. In de wet ..
lees verder

'Kabinet moet wietexperiment groter aanpakken'

20-jun-2018 - Meer deelnemende gemeenten, meerdere betrokken telers en geen grenzen aan de sterkte van de wiet. Volgens de commissie-Knottnerus moet het kabinet het experiment met legale wiet groter aanpakken dan n..
lees verder

Kamer wil werking mediwiet onderzoeken, ook bij kinderen met epilepsie

19-jun-2018 - De Tweede Kamer wil dat het kabinet op korte termijn onderzoeken in gang zet naar de werking van medicinale cannabis, ook wel mediwiet genoemd. De onderzoeken zijn nodig omdat het Zorginstituut zegt d..
lees verder

Nederlandse gemeenten experimenteren met IJslandse aanpak middelengebruik

18-jun-2018 - IJslandse jongeren waren 20 jaar geleden nog de grootverbruikers van Europa wat betreft drank, sigaretten en drugs. Nu gebruiken zij het minst van alle jongeren in Europa. Hoe hebben ze dat gedaan, en..
lees verder

Joint nu echt verboden in groot deel Den Haag

16-jun-2018 - Blowen op straat is vanaf nu écht verboden in grote delen van Den Haag. Het college heeft de plaatselijke verordening deze week aangepast en de nieuwe regel bekrachtigd. Wie een joint opsteekt..
lees verder