Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Sterke stijging aantal behandelde Brabantse jongeren in verslavingszorg

27-apr-2017 - Het aantal jongeren dat is behandeld voor verslavingsproblemen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 27,5 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. Dat blijkt uit cijfers di..
lees verder

GHB-gebruik bij jongeren eerder aanpakken

24-apr-2017 - Door over instellings- en gemeentegrenzen heen samen te werken en kennis uit te wisselen, kan de hulp aan jongeren die de zeer verslavende drug GHB gebruiken verbeteren. De Viersprong en Novadic-Kent..
lees verder

Vijf vragen over cannabis als medicijn

7-apr-2017 - Steeds meer gemeenten zetten de deur op een kier voor de legalisering van medicinale thuisteelt van cannabis. Het legaliseren van deze teelt is een zaak van het rijk, maar in steeds meer gemeenten ga..
lees verder

Vijf vragen over witte heroïne: waarom is het zo gevaarlijk?

5-apr-2017 - De 'normale', bruine heroïne wordt door tussenhandelaren versneden met producten als cafeïne en paracetamol. Zodoende levert één kilo pure heroïne vijf tot zes kilo op voo..
lees verder

Naar schatting spuiten 150 jongeren speed in omgeving Breda

4-apr-2017 - Naar schatting 150 jongeren in de omgeving van Breda tot Bergen op Zoom spuiten speed naast het gebruik van GHB. Dat blijkt uit een panelonderzoek van verslavingsinstelling Novadic Kentron. Een gevaa..
lees verder