Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

7-nov-2019 - Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens het Nationale Drugsdebat van NU.nl op donderdag 14 novemb..
lees verder

Kan partydrug MDMA patiƫnten met een trauma helpen?

7-nov-2019 - Acht Nederlandse oorlogsveteranen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS), worden binnenkort behandeld met mdma. Kan die partydrug hun psychische problemen wegnemen? Ja, is sinds ko..
lees verder

110 miljoen euro extra voor strijd tegen georganiseerde criminaliteit

4-nov-2019 - Het kabinet trekt 110 miljoen euro extra uit voor de bestrijding van de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Dit geld wordt onder meer gebruikt voor de oprichting van een speciale ant..
lees verder

Coffeeshops sponsoren voetbalclubs: gedogen of verbieden?

2-nov-2019 - Van de lagere amateurs tot semi-professioneel en zelfs op profniveau zijn coffeeshops actief als sponsor van voetbalclubs. Het gaat om zeker acht clubs, verspreid over het land, waar coffeeshops recen..
lees verder

Drugstesten vertekenen de cijfers over het aantal verkeersdoden

1-nov-2019 - Donderdag meldde de NOS dat het aantal alcoholdoden in het verkeer meer dan verdubbeld is. Maar volgens politiewoordvoerder Wendy Gehrmann kun je dat uit de cijfers van de NOS niet concluderen. In de ..
lees verder