Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Doorbraak: nieuwe kabinet staat experiment toe met wietteelt door de overheid

10-okt-2017 - Het nieuwe kabinet doorbreekt de politieke patstelling in de al decennialang slepende discussie over het Nederlandse gedoogbeleid van softdrugs. Er komen plantages onder staatstoezicht, waarvan maxima..
lees verder

Tips over het kopen van wietolie

6-okt-2017 - Biochemicus en cannabisonderzoeker dr. Arno Hazekamp geeft tips over het kopen van wietolie: Kijk uit voor nep. In middelen met cannabis die online verkrijgbaar zijn, zit lang niet altijd wat het e..
lees verder

Stoned of high door CBD-olie zonder THC

2-okt-2017 - CBD-olie, vaak wietolie of cannabisolie genoemd, wordt ingezet tegen de meest uiteenlopende klachten. Of het werkt, daarover zijn de meningen verdeeld. 1 op de 10 gebruikers ervaart wel bijwerkingen. ..
lees verder

Wat is CBD-olie? En wat doet het eigenlijk?

28-sep-2017 - CBD, voluit cannabidiol, is een werkzame stof die wordt gewonnen uit bladeren en bloemtoppen van industriële hennep (vezelhennep), een hennepvariant die legaal geteeld wordt. Het wordt verkocht a..
lees verder

Resultaten 18e THC-Monitor

22-sep-2017 - Sinds 1999 onderzoekt het Trimbos-instituut jaarlijks het THC-gehalte van cannabis zoals die wordt verkocht via de coffeeshops. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van VWS. Voor deze monitor we..
lees verder