Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Nog nooit verteld: ‘Alleen met cocaïne voelde ik me goed’

10-aug-2018 - Pauline (49) was een jaar lang verslaafd aan cocaïne en wist dat voor iedereen verborgen te houden. Door dagelijks te snuiven ging ze over al haar grenzen. Totdat ze instortte. “Dit was he..
lees verder

Maanzaad scoort positief bij dopingtest

9-aug-2018 - Een maanzaadbagel of een snee brood met zwart zaad op de korst is minder onschuldig dan het lijkt. Althans, voor hen die geen maat houden: dan kan maanzaad positief scoren bij een drugstest. Uit een ..
lees verder

Studenten Universiteit Twente in nauw door stress en 'drank- en drugscultuur'

8-aug-2018 - Steeds meer studenten van de Universiteit Twente hebben psychische problemen, al dan niet in combinatie met een verslaving. De hulpvraag is zo groot dat de huisartsenpraktijk op de campus nog meer ond..
lees verder

13 kilo crystal meth gevonden maar Nederland nog geen grootgebruiker

31-jul-2018 - In Rotterdam is dertien kilo van de verslavende drug methamfetamine, ofwel crystal meth, aangetroffen. Hoewel de drug in de Verenigde Staten al jarenlang populariteit geniet, is dat in Nederland nog l..
lees verder

Meer voorlichting over risico’s lachgas

29-jul-2018 - Voorkomen van gezondheidsschade door lachgasgebruik, het bijstellen van het positieve imago en het wegnemen van (onnodige) zorgen over lachgas. Dat is de kern van de nieuwe materialen die het Trimbos-..
lees verder