Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onrust op straat neemt toe door sluit avonduitgifte heroïne

22-apr-2018 - Sinds de Amsterdamse heroïneverstrekking 's avonds dicht is, neemt de onrust onder heroïne- gebruikers toe. Het is 'hangen en wurgen,' zegt Metro (47). "Ik moet weer bijkopen op straat. Ande..
lees verder

Trimbos start vragenlijstonderzoek onder (ex-)cannabisgebruikers

13-apr-2018 - Het Trimbos-instituut wil middels een online vragenlijstonderzoek beter zicht krijgen op cannabisgebruikers, hoe ze aankijken tegen hun gebruik en tegen stoppen of minderen met blowen. Ook mensen die ..
lees verder

Rioolwateranalyses drugs in 56 Europese steden: wat zeggen de cijfers?

7-mrt-2018 - Het European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction (EMCDDA) presenteert de resultaten van zogenoemde rioolwateranalyses naar drugs in 2017. Voor Nederland zijn (trend) gegevens gepresenteerd..
lees verder

Veilig Verkeer Nederland pleit voor totaalverbod drugs in het verkeer

2-mrt-2018 - Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit voor een totaalverbod op drugsgebruik in het verkeer. De toelaatbare ondergrens voor verboden stoffen ligt in de in juli 2017 ingevoerde drugstest nog steeds veel ..
lees verder

Wietolie is zo populair dat gemeenten soepelere regels overwegen

20-feb-2018 - Medische cannabisolie is populair. Zo populair dat inmiddels een handvol gemeenten nadenkt over coulantere regelgeving voor het veronderstelde medicijn. Wietolie is ondanks het verbod op wietteelt do..
lees verder