Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onderzoek: 'Cocaïne veroorzaakt gevaarlijke ijzerophoping in het brein'

23-feb-2017 - Haast bij toeval ontdekten neurologen van de universiteit van Cambridge een ongewoon grote hoeveelheid ijzer in het hersendeel globus pallidus. Eigenlijk waren ze op zoek naar ijzer in een ander deel ..
lees verder

Hond Jaymes werd vergiftigd door drugs: wat moet je dan doen?

23-feb-2017 - 'Drugsintoxicatie' komt vooral voor bij honden, en soms bij katten, weet Joris Robben. Hij werkt als dierenarts bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht, waar ze,..
lees verder

Tweede Kamer stemt in met legalisering wietteelt

21-feb-2017 - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de wietteelt reguleren. De voorstanders van de wet verwachten dat, door de teelt te reguleren, de criminaliteit zal verminderen. In de Eerste Kamer is een ..
lees verder

Nieuwe wietwet moet einde maken aan schimmige inkoop coffeeshop

20-feb-2017 - Het valt niet gemakkelijk uit te leggen: een coffeeshop mag wel cannabis verkopen, maar formeel geen cannabis inkopen. De 'achterdeur' heet deze vreemde constructie, waarbij de handhavers van de ..
lees verder

Burgemeesters willen 'onorthodoxe maatregelen' tegen drugscriminaliteit

14-feb-2017 - De burgemeesters van vijf steden en de commissaris van de koning in Noord-Brabant willen 'een deltaplan tegen de georganiseerde drugscriminaliteit'. Ze pleiten voor onorthodoxe en innovatieve maatrege..
lees verder