Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onderzoek: 'Drugsgebruik frequenter bij jongvolwassene die energiedrankjes drinkt'

21-aug-2017 - Jongvolwassenen die regelmatig een energiedrankje drinken gebruiken op latere leeftijd vaker drugs. Amerikaanse onderzoekers stelden vast dat volwassenen tussen de 21 en 25 jaar oud die regelmatig ene..
lees verder

Wetsvoorstel over sluiten drugspanden naar Tweede Kamer

21-aug-2017 - Het wetsvoorstel van minister Blok (Veiligheid en Justitie) dat de aanpak van drugscriminaliteit verbetert, is vandaag bij de Tweede Kamer ingediend.Burgemeesters kunnen straks panden en woningen slui..
lees verder

ADHD'ers met medicatie lopen tegen rijverbod aan

19-aug-2017 - ADHD-patiënten die dexamfetamine slikken om hun concentratie te bevorderen, mogen sinds 1 juli geen auto meer rijden. Op die datum startte de politie in Nederland met het gebruik van een nieuwe ..
lees verder

XTC als relatietherapie?

31-jul-2017 - Er zijn stellen die samen op de bank XTC gebruiken als een soort relatietherapie. Maar is dat wel een goed idee? Drugsonderzoeker Tom Nabben kan het wel begrijpen: 'Het kan zijn dat je met het middel..
lees verder

Inname partydrugs kan langdurende gevolgen hebben

27-jun-2017 - Al vijf jaar regelmatig het gevoel te hebben als een automaat door het leven te gaan, bewegende puntjes zien die aan en uitgaan, gepaard met regelmatig angstaanvallen. Voor sommige mensen is dit werke..
lees verder