Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Wietproef kan van start

12-nov-2019 - De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat de verkoop van lokaal geteelde wiet in tien gemeenten mogelijk maakt. Nadat eerder de Tweede Kamer akkoord ging, kan de wietproef nu van start...
lees verder

Na de ‘drankrijder’ pakt de politie nu steeds vaker de ‘drugsrijder’, vooral in Oost-Nederland

11-nov-2019 - Het aantal aanhoudingen van bestuurders onder invloed is de afgelopen jaren explosief gestegen, zeker in Oost- en Noord-Nederland. De toename lijkt vooral te komen doordat steeds meer bestuurders word..
lees verder

Amsterdam investeert in preventie en speciale aandachtsfunctionaris alcohol/drugs

11-nov-2019 - De gemeente Amsterdam neemt preventieve maatregelen om de gezondheidsschade door (recreatief) drugsgebruik te minimaliseren en de kans op verslaving te verkleinen. Het gaat daarbij onder meer om extra..
lees verder

Kan partydrug MDMA patiënten met een trauma helpen?

7-nov-2019 - Acht Nederlandse oorlogsveteranen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS), worden binnenkort behandeld met mdma. Kan die partydrug hun psychische problemen wegnemen? Ja, is sinds ko..
lees verder

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

7-nov-2019 - Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens het Nationale Drugsdebat van NU.nl op donderdag 14 novemb..
lees verder