Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

CDA Brabant: drugshandel en -gebruik bij evenementen aanpakken

16-jul-2019 - Op Brabantse festivals moet veel strenger gehandhaafd en gecontroleerd worden op de handel in en het gebruik van drugs. Dat stelt Marcel Deryckere (25) van CDA Brabant. Het CDA ziet een verantwoordel..
lees verder

'Enschede wil als eerste stad lachgas helemaal verbieden'

12-jul-2019 - Enschede stelt een permanent verbod in op het gebruik van lachgas in de binnenstad. Het gemeentebestuur werkt aan aanpassing van de regels, meldt de regionale krant De Stentor. Het verbod zou er kome..
lees verder

‘Drugsfestivals’ terugdringen? ‘Op deze manier gaat Grapperhaus het niet winnen’

11-jul-2019 - In zijn strijd tegen drugscriminaliteit wil minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ‘kritisch kijken’ naar festivals waar veelvuldig wordt gebruikt, zegt hij in een interview met De ..
lees verder

Gevangenissen gaan smokkel feller bestrijden

11-jul-2019 - Gevangenissen krijgen meer speurhonden om smokkelwaar op te sporen. Gedetineerden die bijvoorbeeld drugs of een telefoon naar binnen smokkelen, riskeren ook een langer verblijf in de isoleercel. Lees..
lees verder

Grapperhaus gaat strijd aan met drugscriminaliteit

11-jul-2019 - Minister Grapperhaus kondigt aan het begin van het zomerreces een pakket maatregelen aan om drugscriminaliteit tegen te gaan. Zo wil hij dat criminelen zelf opdraaien voor de vernietiging van XTC-labo..
lees verder