Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Ministerie van Volksgezondheid start onderzoek naar effecten lachgas

24-okt-2016 - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal onderzoek doen naar het gebruik van lachgas en de bijbehorende risico's.Daarmee geeft het ministerie gehoor aan de oproep van Tweede Kame..
lees verder

Verslaafd en licht verstandelijk beperkt, tijd voor een nieuwe aanpak

13-okt-2016 - Verslavingsproblematiek bij mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) is doorgaans chronisch en wordt vaak gecompliceerd door bijkomende problemen zoals delinquentie, schulden en/of dakloosh..
lees verder

Factsheet Feiten en fabels over ecstasygebruik

13-okt-2016 - Is ecstasy een soft drug? Waarom zijn vrouwen gevoeliger voor de effecten van ecstasy dan mannen? Is waterintoxicatie een groot gevaar? In deze nieuwe factsheet zijn de belangrijkste feiten en misvers..
lees verder

Inname partydrugs kan langdurende gevolgen hebben

13-okt-2016 - Al vijf jaar regelmatig het gevoel te hebben als een automaat door het leven te gaan, bewegende puntjes zien die aan en uitgaan, gepaard met regelmatig angstaanvallen. Voor sommige mensen is dit werke..
lees verder

Marieke Noort: 'Cocaïne deed ik gewoon thuis'

12-okt-2016 - Een pilletje, dat kon ze toch best proberen? Maar Marieke Noort (45), zusje van schrijfster Saskia, had direct een obsessieve hang naar drugs. Het liep zo uit de hand dat ze niet eens meer voor haar z..
lees verder