Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Trimbos-instituut over blowende pubers: “Je eigen jeugd mag je opvoedbeleid nooit volledig bepalen”

21-sep-2016 - Paniek en slapeloze nachten zijn vaak het lot van ouders die ontdekken dat hun puberkind cannabis rookt. Ninette van Hasselt van het Trimbus-instituut, dat zich bezighoudt met geestelijke gezondheid e..
lees verder

Onderzoek middelengebruik onder HBO- en MBO studenten

14-sep-2016 - MBO studenten van 17 jaar hebben de afgelopen maand vaker gerookt (33 procent) dan hun leeftijdsgenoten op het voortgezet onderwijs (VO) (25 procent) en HBO (23 procent). Voor alcohol daarentegen geld..
lees verder

Risico’s gebruik 4-FA groter dan tot nu toe bekend

1-sep-2016 - Steeds meer jongvolwassenen weten de nieuwe psychoactieve stof 4-fluoramfetamine (4-FA, 4-FMP) te vinden. Recente onderzoeken van het Trimbos-instituut en Jellinek laten zien dat het gebruik ervan de ..
lees verder

Urinecontrole alleen nog als jongere daar toestemming voor geeft

29-aug-2016 - Het Bijzonder Jeugdwerk Deurne zal jongeren die zonder tussenkomst van de rechter zijn opgenomen, niet meer de urine controleren zonder hun toestemming. Dat zegt de Inspectie Jeugdzorg. Verder gaat BJ..
lees verder

Medicijn tegen cocaïneverslaving stap dichterbij

12-aug-2016 - Wetenschappers zijn erin geslaagd om een stof te isoleren in ons brein die ervoor zou zorgen dat mensen verslaafd raken aan cocaïne. Het blokkeren van de werking ervan zou een belangrijke stap zi..
lees verder