Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Bestuurders in West-Friesland: ’Meer aandacht voor drank- en drugsproblemen onder jongeren’

21-mei-2019 - Bestuurders in West-Friesland maken zich zorgen over het alcohol- en drugsgebruik door jongeren in de regio. ,,Aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk’’, zegt burgemeester GertJan Ni..
lees verder

Onderzoek: Omgeving van verslaafde lijdt ook onder verslaving

21-mei-2019 - Studenten van de Hogeschool Rotterdam die iemand met verslavingsproblematiek in de directe omgeving hebben, hebben zelf vaak ook een slechtere gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschoo..
lees verder

Revalidatieartsen: 'Lachgas kan een leven lang ellende veroorzaken'

18-mei-2019 - Revalidatieartsen waarschuwen opnieuw voor extreem gebruik van lachgas. In de grote steden zien de revalidatieklinieken een toename van patiënten met verlammingsverschijnselen door het gebruik va..
lees verder

Nieuw drugsmuseum moet discussie over gebruik aanwakkeren

18-mei-2019 - Het museum dat de naam Poppi Amsterdam moet krijgen, richt zich niet op toeristen, maar juist op Nederlanders. 'In Nederland is er nog geen publiek toegankelijke instelling waar mensen kunnen leren en..
lees verder

‘Steeds meer mensen verslaafd aan oxycodon’

18-mei-2019 - Steeds meer mensen zijn verslaafd aan de zware pijnstiller oxycodon en belanden daarmee in de verslavingszorg. Dat concludeert RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek. Oxycodon wordt de laats..
lees verder