Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Designerdrug 4-FA minder onschuldig dan het lijkt

5-jul-2016 - Op EHBO-posten komen steeds meer patiënten binnen die de designerdrug 4-fluor-amfetamine (4-FA) hebben gebruikt. Hoewel het middel nog altijd legaal te gebruiken is, kan het toch gevaarlijk voor ..
lees verder

Resultaten Antenne 2015 gepubliceerd

28-jun-2016 - Vandaag verscheen de jaarlijkse Antenne van Jellinek, in samenwerking met het Bonger Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1993 beschrijft Antenne (initiatief van Jellinek en Faculteit d..
lees verder

Factsheet 2015 Monitor Drugsincidenten

28-jun-2016 - De ernst van de intoxicaties na ecstasygebruik op EHBO-posten van grootschalige evenementen is nog steeds relatief hoog. Het aandeel van ecstasyincidenten daalde echter in 2015, terwijl het aandeel va..
lees verder

Coffeeshops Maasstricht: 'illegaal circuit spectaculair gegroeid'

27-jun-2016 - Dagelijks kopen 220 toeristen in Maastricht cannabis in het illegale circuit.Dat hebben de lokale coffeeshops berekend op verzoek van de gemeente.Volgens de Maastrichtse coffeeshops komen er dagelijks..
lees verder

In beeld: wereldwijd drugs in de fik gestoken

26-jun-2016 - Zondag 26 juni was het Internationale Dag ter Bestrijding van Drugs. En daarom worden er op verschillende plekken in de wereld partijen drugs verbrand. De dag is in 1987 door de Verenigde Naties vast..
lees verder