Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Zorginstituut: medicinale cannabis niet in basispakket

22-nov-2017 - Medicinale cannabis zal niet worden opgenomen in het basispakket, als het aan het Zorginstituut ligt. Er is te weinig bewijs dat de cannabis daadwerkelijk effectief is bij ziektebeelden als chronische..
lees verder

Gemeenten trekken één lijn tegen drugsoverlast

16-nov-2017 - De dertien Zeeuwse burgemeesters trekken één lijn bij de bestrijding van drugsoverlast. Ze hebben hierover afspraken gemaakt in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Tot nu..
lees verder

Nieuwe campagne waarschuwt voor cannabis in het verkeer

13-nov-2017 - Coffeeshops in heel Nederland starten 15 november een campagne die klanten waarschuwt voor de consequenties van cannabisgebruik in het verkeer. De boodschap van de campagne: ‘Cannabis in het ver..
lees verder

Coffeeshops komen met campagne tegen softdrugs in het verkeer

8-nov-2017 - Coffeeshops lanceren volgende week een landelijke campagne tegen het rijden onder invloed van softdrugs.De campagne is een initiatief van coffeeshops in Eindhoven in samenwerking met de landelijke cof..
lees verder

GGD Amsterdam sluit avonduitgifte heroïne op recept

6-nov-2017 - Bij de zogeheten Geïntegreerde Voorzieningen in Centrum en Zuidoost komen zeker 115 Amsterdamse verslaafden regelmatig langs voor een medisch verantwoorde dosis heroïne. Dat kon lange tijd ..
lees verder