Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Medicijn tegen cocaïneverslaving stap dichterbij

12-aug-2016 - Wetenschappers zijn erin geslaagd om een stof te isoleren in ons brein die ervoor zou zorgen dat mensen verslaafd raken aan cocaïne. Het blokkeren van de werking ervan zou een belangrijke stap zi..
lees verder

Amsterdamse coffeeshops vlak bij scholen moeten overdag dicht

5-aug-2016 - Amsterdamse coffeeshops die in een straal van 250 meter van scholen staan, moeten overdag op schooldagen dicht blijven. De rechtbank wijst daarmee een eis van veertien coffeeshophouders af om ook dan ..
lees verder

Hasj-hersenen: kleuren zien en soms stemmen horen

30-jul-2016 - Wie veel cannabis rookt, vrijwel iedere dag, maandenlang, heeft hersens die er wat anders uitzien dan de breinen van niet-, of sporadische cannabisgebruikers. Het is het duidelijkst bij mensen die jon..
lees verder

Horecaleverancier beschermt jongeren tegen lachgas

29-jul-2016 - Het onder jongeren populaire lachgas wordt ook deze zomer weer volop gebruikt. Op sociale media duiken steeds vaker foto’s op van achtergelaten slagroompatronen in stadsparken en woonwijken. XX..
lees verder

Opstellers handboek DSM-5 schrappen het woord verslaving

29-jul-2016 - Vanaf 1 januari 2017 is het nieuwe handboek voor psychiatrische ziekten DSM-5 leidend voor zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). In het handboek ontbreekt het woord verslaving. De..
lees verder