Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onderzoek naar het voorkomen van verslaving zware pijnstillers

11-mrt-2019 - Hoe kan de Nederlandse gezondheidszorg het gebruik van opiaten tegengaan? En hoe kan een verslaving aan deze pijnstillers voorkomen worden? Deze vragen staan centraal in het onderzoek van apotheker Ar..
lees verder

Zorgwekkende stijging van aantal overdosissen met verslavende pijnstiller oxycodon

9-mrt-2019 - Het aantal overdosissen en vergiftigingen met de zware pijnstiller oxycodon is het afgelopen jaar sterk gestegen, met ruim 50 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nationaal Vergiftigingen In..
lees verder

Onderzoek naar psilocybine tegen depresssies

7-mrt-2019 - Het UMC Utrecht gaat onderzoek doen naar de behandeling van depressie met behulp van paddo's. De studie vindt plaats in Nederland en een aantal andere ziekenhuizen in Europa en Noord-Amerika, waaronde..
lees verder

CBD-producten uit de schappen?

4-mrt-2019 - Radar besteedde eerder aandacht aan CBD-olie, want eigenlijk weten we niet wat erin zit. Omdat het een voedingssupplement is, wordt dat niet gecontroleerd. Brussel besloot daarom onlangs dat CBD-produ..
lees verder

Medische zorg op festival nu volgens richtlijnen

3-mrt-2019 - EHBO'er, arts en (bijna) anesthesioloog Pim de Ruijter (32) ziet ze regelmatig op een festival lopen: de leden van het 'medische team'. Het staat in grote letters op hun uniform. Ze horen bij het even..
lees verder