Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

CBD-olie wetgeving

19-aug-2019 - De meeste CBD-olie bevat niet meer dan 0,05% THC. Dit is ook de vereiste van de Nederlandse wetgeving, dus CBD-olie is 100% legaal en mag gewoon vrij gebruikt en gekocht worden. De olie is een natuurl..
lees verder

’Jeugd naïef over drugs in buitenland’

19-aug-2019 - In veel gevallen beseffen ze echt niet welk risico ze lopen, zegt strafrechtadvocaat Richard van der Weide. „Ze denken dat het wel los zal lopen. Dat komt ook doordat Nederland een liberaal bele..
lees verder

Lachgas in het verkeer houdt gemoederen bezig

16-aug-2019 - Het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas in het spel is, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Lilian Ploumen (PvdA) stelt naar aanleiding van deze toename Kamervragen en vraagt om maatregelen ..
lees verder

Milieudefensie waarschuwt lachgasgebruikers: denk aan het klimaat

13-aug-2019 - Lachgas is erg schadelijk voor het milieu. "Een ballon staat gelijk aan 15 kilometer autorijden of het verbranden van 1 liter benzine of diesel", zegt Milieudefensie. Het gas is volgens de organisati..
lees verder

Campagne tegen lachgas achter het stuur: 'Onbegrijpelijk dat mensen dat doen'

12-aug-2019 - Veilig Verkeer Nederland komt met een socialemediacampagne tegen lachgasgebruik in het verkeer. De campagne volgt op het nieuws dat het aantal lachgas-incidenten in het verkeer sterk is toegenome..
lees verder