Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Meer drugs in stedelijk rioolwater, maar wat zegt dat?

12-mrt-2020 - In het rioolwater van Amsterdam, Utrecht en Eindhoven is opnieuw meer cocaïne aangetroffen. In Amsterdam steeg ook de hoeveelheid MDMA in het riool, de werkzame stof in xtc. Maar dit wil niet aut..
lees verder

Recordaantal anonieme tips over crimineel geld en drugs

12-mrt-2020 - Meld Misdaad Anoniem heeft bijna 5000 tips gekregen over harddrugs en ongeveer 1000 meldingen over crimineel geld of witwassen. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2019. Het meldpunt zegt dat het over ..
lees verder

Het aantal dagelijkse blowers is in twee jaar tijd fors toegenomen

11-mrt-2020 - Nederland telt naar schatting 220 duizend dagelijkse tot bijna dagelijkse blowers, blijkt uit de vorige week gepubliceerde Nationale Drug Monitor van het Trimbos-instituut. Het aantal ligt fors hoger ..
lees verder

Kabinet wil dat grondstoffen chemische drugs onder Opiumwet vallen

9-mrt-2020 - Makers van designerdrugs moeten niet langer door een maas in de wet nieuwe verdovende middelen legaal op de markt kunnen brengen. Het kabinet komt maandag met een wetsvoorstel waarmee de grondstoffen ..
lees verder

Aantal doden door drugs daalt, meer mensen gebruiken elke dag wiet

4-mrt-2020 - Het aantal drugsdoden in Nederland is in 2018 niet verder gestegen. In dat jaar overleden 224 mensen aan de directe gevolgen van drugs. In 2017 ging het nog om 262 sterfgevallen. Dat blijkt uit de&nb..
lees verder