Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Wietolie is zo populair dat gemeenten soepelere regels overwegen

20-feb-2018 - Medische cannabisolie is populair. Zo populair dat inmiddels een handvol gemeenten nadenkt over coulantere regelgeving voor het veronderstelde medicijn. Wietolie is ondanks het verbod op wietteelt do..
lees verder

Minister Grapperhaus verhoogt capaciteit voor drugstesten in verkeer

5-feb-2018 - De capaciteit voor onderzoek naar bloedmonsters van automobilisten die zijn betrapt op drugsgebruik wordt uitgebreid. Vanaf februari moet het mogelijk zijn om vijfhonderd tot zeshonderd onderzoeken pe..
lees verder

Nederlandse veteranen gaan 'partydrug' mdma testen tegen trauma's

3-feb-2018 - Nederlandse veteranen gaan dit jaar meedoen aan een internationaal onderzoek naar mdma, de werkzame stof in de partydrug xtc, als medicijn tegen trauma's. Eerdere studies suggereren dat de drug, in co..
lees verder

Meer Rotterdammers laten drugs testen op gevaarlijke stof atropine

26-jan-2018 - Steeds meer mensen in Rotterdam laten hun drugs controleren op de gevaarlijke stof atropine. Het drugstestpunt in de stad kreeg de afgelopen tijd meer poeders binnen voor onderzoek. Twee weken gelede..
lees verder

Aan wiet kon je toch niet verslaafd raken? Dus wel. Zes vragen over cannabisverslaving

25-jan-2018 -   Wiet - dat was toch die onschuldige softdrug waaraan je niet verslaafd kon raken?Dat werd vroeger wel gedacht. Toen werd zelfs onderscheid gemaakt tussen middelen die fysiek verslavend waren, ..
lees verder