Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Voorlichting en onderzoek moet toenemend gebruik zware pijnstillers remmen

2-feb-2019 - Het aantal mensen dat pijnstillers als oxycodon en fentanyl gebruikt, nam in tien jaar tijd fors toe. Betere voorlichting en meer onderzoek moet het groeiende gebruik remmen. Minister Bruno Bruins (M..
lees verder

Hoofd landelijke recherche: 'Wie cocaïne snuift, helpt de misdaad'

23-jan-2019 - Nederland wordt overspoeld met ­cocaïne. Hoofd Wilbert Paulissen van de landelijke recherche vindt ­betere mondiale samenwerking bittere noodzaak, zegt hij op een internationaal congres i..
lees verder

Burgemeester Roemer verklaart oorlog aan henneptelers in Limburg

23-jan-2019 - Emile Roemer gaat de illegale hennepteelt keihard aanpakken in zijn rol als waarnemend burgervader van Heerlen. Hij is klaar met de grote drugsoverlast en wil alle containers, bedrijfspanden en loodse..
lees verder

Tweede Kamer stemt voor proef legale wietteelt, maar Amsterdam jubelt niet meer

22-jan-2019 - Jarenlang klonk dezelfde boodschap: Amsterdam is voor legale wietteelt. Liever vandaag dan morgen. Maar nu de proef voor de gereguleerde wietteelt eindelijk door de Tweede Kamer komt, is er van eufori..
lees verder

Trimbos waarschuwt voor gevaar in het verkeer door drugs: ‘Onderschat het niet’

11-jan-2019 - Drugs kunnen leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. Zeker in combinatie met alcohol zijn de gevolgen vaak niet te overzien, soms met twintig tot 200 keer meer kans op een ongeluk. ,,Ondersch..
lees verder