single.php
. . . Hulp Professionele hulp

Professionele hulp

Professionele hulp

Bij een instelling voor verslavingszorg kun je professionele hulp en advies krijgen voor verschillende problemen. Voor alcohol en andere drugs. Maar ook voor gokken, gamen of een afhankelijkheid aan medicijnen. Voor een behandeling heb je meestal een verwijzing van je huisarts nodig. Als je nog niet helemaal zeker bent of een behandeling goed aansluit kan je bellen met de instelling. Ook is het mogelijk om een adviesgesprek te krijgen. Dat kan meestal zonder verwijzing. 

Als je je aanmeldt bij een instelling krijg je vaak na een aantal weken een intakegesprek. In dit gesprek bekijk je met een hulpverlener welke hulp het beste bij je past. Is een opname met detox nodig of is af en toe een gesprek van een uur een beter plan? Na de intake wordt een plan opgesteld en begint de behandeling. Er kan een wachttijd zijn voor behandeling. Deze varieert per instelling.

Een behandeling wordt meestal vergoed vanuit de verzekering. Wel moet je vaak je eigen risico betalen.  Je zorgverzekeraar kan hier meer over vertellen.

Wil je nu hulp? Of wil je de tijd overbruggen tot een behandeling? Dan kun je vandaag al naar een NA-meeting gaan. Hier lees je daar meer over.

Adressen van organisaties

In het zoekbalkje kun je je woonplaats of postcode invullen. Wanneer je op “zoek” klikt, krijg je alle organisaties bij jou in de buurt te zien.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven