single.php
. . . corona Wanneer mag je weer in coffeeshops blowen?

Wanneer mag je weer blowen in coffeeshops?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis mag er niet meer geblowd worden in coffeeshops. Daarom vragen veel mensen zich af: wanneer mag je weer blowen in coffeeshops?

De regering heeft laten weten dat de coffeeshops per 1 juli 2020 weer volledig open mogen voor bezoekers. Het is dan weer toegestaan om te blowen in de coffeeshops. Het was enkele maanden lang alleen toegestaan om wiet of hasj te kopen en mee te nemen.

Coffeeshops gesloten

Het kabinet besloot op 15 maart om alle coffeeshops te sluiten. Volgens de minister van Volksgezondheid was dat nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onmiddelijk begonnen zich enorme rijen te vormen voor de coffeeshops die nog een uurtje open waren. Verschillende nieuwsmedia publiceerdeerden foto’s en video’s van enorme rijen voor de coffeeshops.

Weer open, maar niet blowen

De volgende dag werd toch weer besloten om coffeeshops te openen. Burgmeesters maakten zich zorgen dat blowers niet zouden stoppen met wiet roken als coffeeshops dicht waren. De illegale handel zou daardoor enorm toenemen.

Daarom is besloten om coffeeshops toch open te laten gaan. Maar de coffeeshops moeten zich wel houden aan maatregelen. Zo moeten klanten altijd minimaal 1,5 meter afstand houden. Er moet een afscheiding zitten tussen de medewerker en de klant. Klanten mogen ook niet meer binnen blijven zitten. Omdat je niet in een coffeeshop mag zitten, mag je er ook geen wiet of hasj roken. Daarom mag je nu nog niet blowen in een coffeeshop.

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top