single.php
. . . corona Wanneer mag je weer in coffeeshops blowen?

Wanneer mag je weer blowen in coffeeshops?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis mag er niet meer geblowd worden in coffeeshops. Daarom vragen veel mensen zich af: wanneer mag je weer blowen in coffeeshops?

De regering heeft laten weten dat de coffeeshops per 14 december 00:00 weer moeten sluiten voor bezoekers. Het is dan voor de derde keer dit jaar niet toegestaan om te blowen in de coffeeshops. Net als van maart tot juli worden coffeeshops weer afhaalloketten. Deze afhaalloketten zijn tot uiterlijk 20:00 open.

Coffeeshops gesloten

Het kabinet besloot op 15 maart voor het eerst om alle coffeeshops te sluiten. Volgens de minister van Volksgezondheid was dat nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onmiddellijk begonnen zich enorme rijen te vormen voor de coffeeshops die nog een uurtje open waren. Verschillende nieuwsmedia publiceerden foto’s en video’s van enorme rijen voor de coffeeshops.

Weer open, maar niet blowen

De volgende dag werd toch weer besloten om coffeeshops te openen. Burgmeesters maakten zich zorgen dat blowers niet zouden stoppen met wiet roken als coffeeshops dicht waren. De illegale handel zou daardoor enorm toenemen.

Daarom is besloten om coffeeshops toch open te laten gaan als afhaalloket. Maar de coffeeshops moeten zich wel houden aan maatregelen. Zo moeten klanten altijd minimaal 1,5 meter afstand houden. Er moet een afscheiding zitten tussen de medewerker en de klant. Klanten mogen ook niet meer binnen blijven zitten. Omdat je niet in een coffeeshop mag zitten, mag je er ook geen wiet of hasj roken. Daarom mag je nu nog niet blowen in een coffeeshop.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top