single.php
. . . corona Wanneer mag je weer in coffeeshops blowen?

Wanneer mag je weer blowen in coffeeshops?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis mag er niet meer geblowd worden in coffeeshops. Daarom vragen veel mensen zich af: wanneer mag je weer blowen in coffeeshops?

Het is nog niet duidelijk wanneer de maatregelen tegen corona worden versoepeld. Veel coffeeshops zitten met vragen over wanneer zij weer zoals normaal open mogen gaan. Maar wanneer dat zal gebeuren is niet bekend. De regering bepaalt wanneer de coffeeshops en andere horeca weer verder open mogen gaan.

Coffeeshops gesloten

Het kabinet besloot op 15 maart om alle coffeeshops te sluiten. Volgens de minister van Volksgezondheid was dat nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onmiddelijk begonnen zich enorme rijen te vormen voor de coffeeshops die nog een uurtje open waren. Verschillende nieuwsmedia publiceerdeerden foto’s en video’s van enorme rijen voor de coffeeshops.

Weer open, maar je mag niet blowen

De volgende dag werd toch weer besloten om coffeeshops te openen. Burgmeesters maakten zich zorgen dat blowers niet zouden stoppen met wiet roken als coffeeshops dicht waren. De illegale handel zou daardoor enorm toenemen.

Daarom is besloten om coffeeshops toch open te laten gaan. Maar de coffeeshops moeten zich wel houden aan een aantal maatregelen. Zo moeten klanten altijd minimaal 1,5 meter afstand houden. Er moet een afscheiding zitten tussen de medewerker en de klant. Klanten mogen ook niet meer binnen blijven zitten. Omdat je niet in een coffeeshop mag zitten, mag je er ook geen wiet of hasj roken. Daarom mag je nu nog niet blowen in een coffeeshop.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top