single.php
. . . Cannabis Spacecake, wat is het en wat zijn de risico's?

Spacecake, wat is het en wat zijn de risico’s?

Spacecake, wat is het en wat zijn de risico’s?

Van spacecake wordt gesproken als cake vermengd is met hasj of wiet. Meestal wordt bij de bereiding een beetje hasj of wiet in de boter gesmolten en opgelost. Hierdoor wordt de hasj of wiet gelijkmatig over de cake verdeeld (als je dit niet doet heb je meer kans op een slechte verdeling van de hasj/wiet, waardoor een onverwacht en onaangenaam effect kan optreden). Bij spacecake zijn drie punten van belang:

De werking begint veel later

De werking begint niet direct, maar vaak pas na drie kwartier tot anderhalf uur. Het gevaar hierbij is dat een gebruiker denkt dat het niet werkt en hij/zij nog een stuk neemt waardoor hij uiteindelijk teveel binnenkrijgt. Als iemand rookt voelt hij vaak precies aan wanneer hij genoeg heeft. Hij stopt dan en legt het jointje terzijde. Bij spacecake kan dat niet. Als iemand teveel binnen heeft kan hij niet meer terug. Het doseren van spacecake is dus lastig. Gebruikers moeten dus nooit bijnemen en wachten totdat de effecten optreden.

De effecten duren veel langer

De effecten van spacecake duren veel langer en kunnen wel 5 tot 12 uur aanhouden. Dat kan soms onplezierig zijn, zeker als iemand op een gegeven moment wil gaan slapen.

De effecten zijn heftiger

De effecten van eten van spacecake kunnen veel heftiger en intenser zijn dan bij roken. Soms kunnen de effecten onplezierig worden. De gebruiker voelt zich dan ziek en angstig. Het beste wat een gebruiker in een dergelijke situatie kan doen is het opzoeken van een rustige plek. Een geruststellende gedachte is de wetenschap dat de effecten vanzelf weer verdwijnen en er geen blijvende schadelijke gevolgen zijn.

De dosering is moeilijk te bepalen

De dosering van spacecake is vaak moeilijk te bepalen.  Als iemand spacecake koopt is vaak onbekend hoeveel wiet of hasj er in de cake zit. Maar ook als iemand de cake zelf maakt is het lastig om een juiste dosering binnen te krijgen. Waar iemand bij het roken of verdampen een hijs kan nemen en even kan wachten om te kijken hoe het valt kan dit bij spacecake veel moeilijker.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven