single.php
. . . Cannabis Kun je stoned worden van wiet meeroken in de buitenlucht, of een wietgeur?

Kun je stoned worden van wiet meeroken in de buitenlucht, of een wietgeur?

Kun je stoned worden van wiet meeroken in de buitenlucht, of een wietgeur?

Alleen in extreme situaties kan iemand stoned worden van de wietrook van iemand anders. Als iemand de rook van een joint inademt is dit bijna niet mogelijk.

De kans om onder invloed te raken als meeroker (passieve roker) is heel klein. THC, de werkzame stof in cannabis (hasj/wiet) is de stof die zorgt voor het high of stoned gevoel. Meestal is de hoeveelheid THC in een joint te klein om invloed te hebben op iemand die in de buurt is. Als iemand grote hoeveelheden wiet verbrandt en er veel rook wordt ingeademd kan iemand onder invloed raken. Een joint is hiervoor niet voldoende. 

Kun je stoned worden van de geur van wiet?

Als je de geur van cannabis ruikt, betekent dat niet dat er werkzame stoffen worden ingeademd. Iemand kan dus niet onder invloed raken van een wietgeur. Je kunt ook de geur van wijn of bier ruiken zonder alcohol binnen te krijgen.

Een wietgeur kan een aantal uur in een binnenruimte blijven hangen. In de buitenlucht is de geur snel weer weg. Het kan wel zijn dat, ondanks dat buiten wordt geblowd, wietgeur bijvoorbeeld via het raam bij de buren naar binnen gaat. Dit kan overlast veroorzaken.

Bij overlast van iemand die blowt is het verstandig om het gesprek aan te gaan. Als dit niet helpt kan een wijkagent, huurbaas/bazin of iemand van de gemeente meedenken. Ook kunnen wij bij de Drugs Infolijn meedenken. Dit kan via de telefoon, mail en chat.

> Bekijk informatie en openingstijden van de Drugs Infolijn

Positieve drugstest door meeroken hasj of wiet
Meeroken zorgt bijna nooit voor een positieve drugstest. Alleen in extreme omstandigheden gebeurt dat.

> lees hier meer over passief meeroken van cannabis en drugstesten. 

Wel is het meeroken van wiet of hasj ook schadelijk, net als sigaretten. Dit komt doordat er verbranding plaatsvindt van de tabak en wiet in de joint. De gevolgen hiervan zijn het grootst voor kinderen en mensen met problemen in de longen of luchtpijp, zoals astma en COPD.

> Lees hier meer over de gevolgen van meeroken.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven