single.php
. . . Cannabis Cannabis en vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19) 

Cannabis en vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19) 

Cannabis en vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19)  

Het roken van cannabis (wiet of hasj) kan ervoor zorgen dat sommige vaccins minder goed werken. Of dat voor het coronavaccin geldt is niet bekend. Er is nog geen onderzoek gedaan naar het gebruik van cannabis en het coronavaccin.  

Werking van vaccins

Een vaccin beschermt je tegen bepaalde virussen en sommige bacteriën. Door een vaccin heeft iemand minder kans om ziek te worden. Gebeurt dat toch? Dan heeft hij of zij vaak minder heftige klachten. Het vaccin werkt het beste als iemands weerstand goed is. Als iemand gevaccineerd wordt en de weerstand is niet goed, dan kan het vaccin minder goed werken. 

Lees meer over vaccins  

Welk effect heeft cannabis op het coronavaccin?  

Er is op dit moment geen bewijs dat het gebruiken van cannabis ervoor zorgt dat de vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19) minder goed werkt. Het is wel bewezen dat cannabis niet goed is voor de weerstand. Het maakt niet uit of iemand cannabis met of zonder tabak rookt.  Wel brengt het eten van cannabis of gebruiken van THC-olie waarschijnlijk (iets) minder risico’s met zich mee. Bij een lage(re) weerstand kan de vaccinatie mogelijk minder goed werken.  

Lees meer over cannabis en je weerstand  

Kun je blowen na de coronavaccinatie?

Er zijn nog geen gevallen bekend waarbij het roken van cannabis voor of na de COVID-vaccinatie heeft gezorgd voor gevaarlijke situaties. Het roken van cannabis kan wel bijwerkingen van het vaccin erger maken.

Bijwerkingen 

De coronavaccins hebben vaak bijwerkingen (hoofdpijn, koorts, misselijkheid, koude rillingen etc.). Deze bijwerkingen kunnen erger worden als iemand cannabis rookt. Ook kun je mogelijk langer last houden van de bijwerkingen.   

Lees meer over vaccins en drugs

Om de mogelijke risico’s te verkleinen is het verstandig om tijdelijk niet te blowen voor en na de coronavaccinatie. Heb je vragen over stoppen met blowen? Je kunt dan met ons chatten, bellen of mailen

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven