. . . Antibiotica

Antibiotica

category.php

XTC & Antibiotica

De combinatie XTC en antibiotica wordt afgeraden. Bepaalde antibiotica zoals clindamycine worden net als XTC in de lever afgebroken.

Hasj/wiet & Antibiotica

De gevolgen van cannabisgebruik in combinatie met antibiotica zijn moeilijk te voorspellen. Zij hangen af van het soort antibioticum dat geslikt wordt.

GHB & Antibiotica

Onderzoek naar de werking van GHB staat nog in de kinderschoenen. Vooralsnog is er maar weinig bekend over interacties tussen GHB en antibiotica.

Paddo’s & Antibiotica

Het is af te raden om paddo’s te gebruiken als je antibiotica slikt. Als je je zwak voelt vanwege een infectie, is het sowieso niet verstandig om paddo’s te nemen.

Cocaïne & Antibiotica

Het wordt afgeraden om tijdens het volgen van een antibioticakuur cocaïne te gebruiken.

Alcohol & Antibiotica

Alcohol heeft een dempende werking op het centrale zenuwstelsel. Voor een effectieve antibioticumkuur moet je bloedspiegel constant boven een bepaalde waarde zijn.

Heroïne & Antibiotica

Heroïne en antibiotica kunnen elkaars werking en effecten op verschillende manieren beïnvloeden.

Speed & Antibiotica

Bepaalde antibiotica worden net als speed in de lever afgebroken. Hierdoor kan de lever overbelast raken, wat een onvoorspelbaar effect heeft op de bloedspiegel van het antibioticum.

Over antibiotica en drugs

De dokter geeft antibiotica wanneer iemand veel last heeft van een ontsteking door bacteriën. Deze medicijnen doden de bacteriën die voor de ontsteking zorgen. Het grootste gevaar van antibiotica en drugs combineren is dat de ontsteking erger kan worden of terug kan komen.

Stel een vraag
Scroll naar boven