single.php
. . . Alcohol Wat zijn de risico’s van het combineren van alcohol en energydrinks?

Wat zijn de risico’s van het combineren van alcohol en energydrinks?

Wat zijn de risico’s van het combineren van alcohol en energydrinks?

De twee belangrijkste bestanddelen in energydrinks zijn cafeïne en glucose. Zowel alcohol als cafeïne werken vochtafdrijvend, wat betekent dat de combinatie tot uitdrogingsverschijnselen kan leiden. De kans is echter groot dat iemand zich minder bewust is van die uitdrogingsverschijnselen door de stimulerende effecten van de combinatie. Ook andere effecten van de alcohol (hoofdpijn, zwakte, een verminderd reactievermogen) zal degene daardoor mogelijk minder goed merken.
Er bestaat een grotere kans op hartritmestoornissen bij de combinatie alcohol/energydrinks. Zeker voor mensen met aangeboren hartritmestoornissen kan de combinatie daarom een verhoogd risico met zich meebrengen.
Het is een misverstand is dat je door het drinken van energydrinks in combinatie met alcohol minder snel dronken wordt. Hoewel iemand misschien voor het gevoel minder effect heeft van de alcohol, blijft de hoeveel alcohol in het bloed hetzelfde. Dat betekent dus ook dat iemand door energydrinks niet sneller nuchter is en dus ook niet eerder kan autorijden.
Lees meer over energiedrankjes bij het Voedingscentrum.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven