single.php
. . . 4-FA 4-FA/4-FMP: combinatiegebruik

4-FA/4-FMP: combinatiegebruik

4-FA/4-FMP: combinatiegebruik

Het combineren van 4-FA met andere drugs vergroot de risico’s. Het kan vervelende, onvoorspelbare, en ook gevaarlijke effecten met zich meebrengen. Daarom wordt combineren afgeraden.

4-FA en alcohol

4-FA wordt soms gecombineerd met alcohol. Dit geeft meer kans op hoofdpijn, misselijkheid en een kater. Deze combinatie is waarschijnlijk ook extra gevaarlijk voor het hart. Na 4-FA voelt de gebruiker zich scherper en minder dronken en denkt dat hij/zij meer kan drinken. De gebruiker kan zich zo gemakkelijk overschatten en in gevaarlijke situaties terechtkomen, bijvoorbeeld in het verkeer.

4-FA en XTC

4-FA en XTC zijn beide stimulerende middelen. Samen met XTC overbelast dit het hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kan de gebruiker zich leeg en somber voelen. Verder vergroot het waarschijnlijk de kans op hersenschade en oververhitting. Als de gebruiker eerst 4-FA heeft genomen en vervolgens XTC ‘bijneemt’, komt de XTC extra hard aan omdat de effecten elkaar versterken. Hierdoor is de kans groter op vervelende bijwerkingen.

Bron: Trimbos-instituut

Laatste wijziging: 12-07-2018

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven