single.php
. . . Cannabis Kan blowen voor psychische stoornissen zorgen?

Kan blowen voor psychische stoornissen zorgen?

Kan blowen voor psychische stoornissen zorgen?

Er is toenemend bewijs dat er een relatie is tussen blowen en het ontstaan van psychische stoornissen als depressie en schizofrenie. Ook kun je door blowen in een acute psychose belanden. Advies is daarom: als je van blowen waanbeelden (en stemmen horen) krijgt of angstig wordt, wees dan extra voorzichtig (en matig) of blow niet meer. Je bent dan mogelijk extra vatbaar voor psychische stoornissen.

Wie op jonge leeftijd cannabis gebruikt heeft een verhoogde kans om op latere leeftijd een psychose te krijgen. Dat komt waarschijnlijk doordat de hersenen van pubers zich nog volop moeten ontwikkelen. Het is al langer bekend dat er een verband is tussen cannabisgebruik en psychose, maar tot nu toe was het onduidelijk of cannabis leidt tot een psychose of dat mensen met een psychose cannabis gebruiken om de symptomen te onderdrukken.

Dat cannabisgebruik de kans op een psychose verhoogt blijkt uit een langdurig internationaal onderzoek. Duidelijk is in ieder geval dat mensen die al kwetsbaar zijn voor het krijgen van psychose extra voorzichtig moeten zijn met het gebruiken van drugs. Op de site van de Jellinek kun je meer info vinden over verschillende middelen en de kans op een psychose.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven