single.php
. . . zwanger GHB en zwangerschap

GHB en zwangerschap

Het gebruik van GHB tijdens de zwangerschap wordt sterk afgeraden. Het is vermoedelijk net zo schadelijk als alcohol voor het ongeboren kindje.

GHB kan op de volgende manier invloed hebben op de zwangerschap:

  • GHB is een lichaamseigen stof. Een teveel ervan wordt,  net als bij alle andere lichaamseigen stoffen, afgebroken. Bij een kind in ontwikkeling is dit proces nog niet op hetzelfde niveau als bij de moeder.
    De kans is groot dat GHB langer in het kind aanwezig blijft. Ook kan een lage dosis voor de moeder een te hoge dosis voor het kind zijn.
  • Mocht de drugs niet gevaarlijk zijn voor moeder en kind, dan kan de levensstijl dit wel zijn. Het gebruik van drugs gaat soms gepaard met een roekeloze levensstijl. Deze levensstijl kan leiden tot lichamelijke en geestelijke uitputting van de moeder. Dit kan gevaarlijk zijn voor het kind omdat het  hierdoor te weinig voedingsstoffen binnen krijgt om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies over GHB en zwangerschap? Neem dan contact op met de Drugs Infolijn. Klik op de link voor de contactinformatie.

Stel een vraag
Scroll naar top