Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Antwoord

Categorie
Cannabis
Ingestuurd op
1-dec-2017

Vraag:

Ik wil graag stoppen met blowen. Hoe pak ik dit aan?

Antwoord:

Allereerst: wat goed dat je wilt stoppen!
Er zijn twee manieren om te stoppen met gebruik:
1. Je kunt zelf proberen te stoppen
2. Je kunt hulp krijgen bij het stoppen

De tips die we hieronder geven zijn algemeen van aard. Als je een advies op maat wilt, dan is het handig als je met één van onze medewerkers belt. Als we nog iets meer over jouw situatie weten door informatie uit te wisselen, is het makkelijker om een antwoord te geven. 

Zelf stoppen
Er is niet een manier die het meest geschikt is als je zelf wilt stoppen met gebruik. Iedereen heeft een eigen methode om weerstand te bieden tegen de verleiding. Om een effectieve methode te vinden is een eerste stap dat je voor jezelf op een rijtje zet om wat voor redenen je gebruikt en in welke situaties je gebruikt terwijl je dat liever niet wil. Daarna zou je je kunnen afvragen hoe je in zulk soort situaties anders zou kunnen reageren (bijvoorbeeld de situatie vermijden, 'nee' zeggen of afleiding zoeken). Voor meer informatie kun je op onze website kijken.

Wanneer je via een zelfhulpprogramma via internet wilt stoppen kijk dan even hier.

Hulp krijgen bij het stoppen
Wanneer je hulp wil bij het stoppen, kan je een afspraak maken bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Zij kunnen met je gaan kijken wat je valkuilen. Adressen van organisaties kun je hier vinden. 

Heel veel succes!

Zoek opnieuw
Stel je vraag