Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Bericht

Stoned of high door CBD-olie zonder THC

maandag 2 oktober 2017

CBD-olie, vaak wietolie of cannabisolie genoemd, wordt ingezet tegen de meest uiteenlopende klachten. Of het werkt, daarover zijn de meningen verdeeld. 1 op de 10 gebruikers ervaart wel bijwerkingen. Hoofdpijn of vermoeidheid, maar ook een stoned of high gevoel wordt gemeld, en in enkele gevallen zelfs hallucinaties. Dat terwijl deze respondenten bewust CBD-olie gebruiken zonder de psycho-actieve stof THC. Hoe kan dat?

Binnen het panel van Radar zeggen bijna 6000 mensen ervaring te hebben met CBD- of wietolie. Voor ons onderzoek maken we onderscheid tussen cannabis- of  wietolie en CBD-olie. CBD-olie is vrij te verkrijgen in drogisterijen. CBD-olie is onder te verdelen in CBD-olie mét en zonder THC.

1 op de 10 gebruikers uit panel van Radar heeft bijwerkingen ervaren door het gebruik van CBD-olie. Het gaat daarbij vooral om hoofdpijn (18%), duizeligheid (16%), vermoeidheid (16%), misselijkheid (15%) en een verhoogde hartslag (13%). Een tiende heeft, ondanks dat zij een variant gebruikten waarvan werd gezegd dat het geen THC bevat, een stoned of high gevoel ondervonden. 4% kreeg zelfs last van hallucinaties.

Lees verder op Radar.nl.

Bekijk hier de uitzending van Radar voor antwoord op deze vragen.