Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Moet het testen van drugs terug naar de dansvloer?

21-okt-2014 - Tot 1999 was het mogelijk om als bezoeker van housefeesten je drugs te laten testen op het feest zelf. Drugs kun je nog steeds laten testen, maar alleen op een aantal vaste locaties in Nederland ..
lees verder

'Mdma-gehalte in XTC steeds hoger'

20-okt-2014 - Bevatten XTC-pillen in 2008 nog zo'n 80 milligram MDMA, nu ligt het gemiddelde rond de 135 milligram, zegt Daan van den Gouwe van het Trimbos-instituut. Steeds vaker treft het Trimbos pillen met een ..
lees verder

Altrecht onderzoekt inzet van cannabidiol bij pati├źnten met fobie├źn

20-okt-2014 - Het Altrecht Academisch Angstcentrum is een onderzoek gestart naar de effectiviteit van het gebruik van cannabidiol bij behandeling van patiënten met fobieën zoals een paniekstoornis met of ..
lees verder

Met drugs betrapte festivalganger hoort niets over strafblad

17-okt-2014 - Festivalgangers die worden betrapt op drugsbezit en ter plekke een boete betalen, krijgen "niet standaard" te horen dat ze hierdoor een strafblad krijgen. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justi..
lees verder

Nieuw wietplan heeft grote gevolgen voor Amsterdams coffeeshopbeleid

16-okt-2014 - Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil de verkoop van sterke wiet strafbaar stellen, omdat cannabis met hoge thc-waarden gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Cof..
lees verder