Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Verbied ernergiedrankjes voor jonge kinderen

4-nov-2014 - Als het aan de Nederlandse kinderartsenvereniging ligt komt er een leeftijdsgrens voor energiehoudende frisdrankjes. Voorzitter Rolf Pelleboer vergelijkt de drankjes met alcohol en tabak, en wil de ve..
lees verder

Voorbereiding grootschalige illegale wietteelt wordt strafbaar

4-nov-2014 - Mensen die meewerken aan voorbereidingen van grootschalige illegale wietteelt kunnen straks worden vervolgd. Een meerderheid in de Eerste Kamer schaarde zich dinsdag achter het wetsvoorstel van minist..
lees verder

Wat willen de politieke partijen met drugs?

22-okt-2014 - Bij sociaaleconomische onderwerpen zijn de Nederlandse politieke partijen vaak te verdelen in links en rechts, maar als het gaat om het drugsbeleid dan ligt de scheidslijn tussen progressief en conser..
lees verder

Ambulance rukt vaker uit om drugs

21-okt-2014 - Het aantal keren dat de Amsterdamse ambulance moet uitrukken nadat iemand onwel is geraakt door drugsgebruik is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Dat stelt de Ambulancedienst Amsterdam. Alcoholgebru..
lees verder

Onderzoek: cannabis maakt nĂ­et creatiever

21-okt-2014 - Een hoge dosis cannabis heeft een negatief effect op het vermogen om snel oplossingen voor een probleem te verzinnen. Mensen die net een jointje hebben gerookt, zijn vaak van mening dat ze dan creati..
lees verder