Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

'Ghb steeds vaker gebruikt in combinatie met andere drugs'

16-okt-2014 - Verslavingsdeskundigen maken zich grote zorgen over de ghb-problematiek in West-Brabant, met name in de regio rond Etten-Leur en Rucphen. Het gebruik door verslaafden neemt weliswaar licht af en hangg..
lees verder

WHO publiceert verontrustend rapport over energiedrankjes

15-okt-2014 - De wereld gezondheidsorganisatie (WHO) vond het tijd voor een waarschuwing, naar aanleiding van nieuw onderzoek. Volgens de WHO is cafeïne het meest onderzochte ingrediënt in energiedrankjes..
lees verder

Start onderzoek relatie huidige generatie jongeren en alcohol- en drugsgebruik

14-okt-2014 - Het Trimbos-instituut is gestart met een onderzoek naar de relatie tussen kenmerken van de huidige generatie jongeren (16-24 jaar) en alcohol- en drugsgebruik. Het onderzoek is bedoeld om de huidige p..
lees verder

Belgiƫ: einde gedoogbeleid drugs

10-okt-2014 - De nieuwe Belgische regering gaat het bezit en gebruik van softdrugs weer hard aanpakken. Volgens Belgische media maakt de regering van premier Michel een einde aan het gedoogbeleid. Het bezit van al..
lees verder

20 jaar onderzoek naar cannabis

9-okt-2014 - Er gaan heel wat stemmen op die menen dat cannabis roken niet zo heel schadelijk is voor je gezondheid. De drug zou niet verslavend zijn en weinig effect hebben voor je gezondheid op lange termijn. "C..
lees verder