Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Altrecht onderzoekt inzet van cannabidiol bij pati├źnten met fobie├źn

20-okt-2014 - Het Altrecht Academisch Angstcentrum is een onderzoek gestart naar de effectiviteit van het gebruik van cannabidiol bij behandeling van patiënten met fobieën zoals een paniekstoornis met of ..
lees verder

'Mdma-gehalte in XTC steeds hoger'

20-okt-2014 - Bevatten XTC-pillen in 2008 nog zo'n 80 milligram MDMA, nu ligt het gemiddelde rond de 135 milligram, zegt Daan van den Gouwe van het Trimbos-instituut. Steeds vaker treft het Trimbos pillen met een ..
lees verder

Met drugs betrapte festivalganger hoort niets over strafblad

17-okt-2014 - Festivalgangers die worden betrapt op drugsbezit en ter plekke een boete betalen, krijgen "niet standaard" te horen dat ze hierdoor een strafblad krijgen. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justi..
lees verder

'Rechter zet achterdeur coffeeshops open'

16-okt-2014 - Het echtpaar uit het Noord-Groningse Bierum dat op veilige en verantwoorde wijze cannabis teelde is schuldig maar krijgt geen straf. Dat heeft de rechtbank in Groningen vandaag bepaald. 'Met deze uits..
lees verder

Nieuw wietplan heeft grote gevolgen voor Amsterdams coffeeshopbeleid

16-okt-2014 - Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil de verkoop van sterke wiet strafbaar stellen, omdat cannabis met hoge thc-waarden gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Cof..
lees verder