Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Prominenten wereldwijd willen liberalisering drugsbeleid

9-sep-2014 - Het drugsbeleid moet wereldwijd worden geliberaliseerd. Regeringen over de hele wereld zouden verscheidene drugs uit de criminele sfeer moeten halen en in hun land een eigen gereguleerde markt opzette..
lees verder

Hoogleraar bepleit besloten cannabisclubs in 'verlammende' drugsdiscussie

9-sep-2014 - Wel of niet softdrugs legaliseren? De discussie zit muurvast en de drugs­criminaliteit loopt de spui­gaten uit. Hoogleraar criminologie Fijnaut bepleit een derde weg: besloten cannabisclubs. ..
lees verder

Ecstasy steeds hoger gedoseerd, aantal medische incidenten stabiliseert

8-sep-2014 - De gemiddelde sterkte van ecstasytabletten is opnieuw gestegen in 2013, en was nog nooit zo hoog. De forse toename van acute gezondheidsverstoringen van de afgelopen jaren vlakt af, maar is nog steeds..
lees verder

Thema-uitzending 1Vandaag: ‘war on drugs’ in Brabant

9-aug-2014 - EenVandaag dook in de wereld van de XTC-productie op het Brabantse platteland en brengt in een speciale thema-uitzending de situatie in het zuiden van het land in kaart. Onze verslaggevers gingen op p..
lees verder

Nieuwe video over de oorzaken van ongelukken met XTC

8-aug-2014 - De laatste jaren is de hoeveelheid MDMA in XTC-pillen opvallend toegenomen. Dit vergroot de risico’s van XTC en wordt gezien als belangrijke oorzaak van de (dodelijke) ongelukken waar we afgelop..
lees verder