Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Zorgen om XTC

24-jul-2014 - Het festivalseizoen is weer begonnen en bezoekers gebruiken op festivals graag XTC. Het aantal gezondheidsincidenten door XTC-gebruik is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook waren er meer doden te..
lees verder

Brabantse burgemeester wil hulp in door drugs-geteisterd zuiden

17-jul-2014 - ‘We zitten tegen een ijsberg aan te kijken en we komen er niet onder.’ Burgemeester Ederveen van de Brabantse gemeente Valkenswaard is boos over het uitblijven van hulptroepen. ‘Er i..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabis verdubbelt kans op onvruchtbaarheid'

10-jul-2014 - Cannabis gebruiken verdubbelt het risico op onvruchtbaarheid bij mannen jonger dan dertig. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de universiteiten van Sheffield en Manchester over levensstijl en cannab..
lees verder

Mengsels met synthetische wiet geen medicijn

10-jul-2014 - Kruidenmengsels met synthetische cannabis die gebruikt worden ter vervanging van marihuana zijn geen medicijn. Dat oordeelde het Europees Hof van Justitie donderdag. De mengsels hebben geen positief ..
lees verder

Van Rijn: Werkzame stof in wiet krijgt maximum

7-jul-2014 - Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid wil samen met minister Opstelten een maximum invoeren voor het THC-gehalte in wiet. THC is de werkzame stof in cannabis. Van Rijn reageert daarmee op uit..
lees verder