single.php
. . . overige-middelen Wat is mefedron?

Wat is mefedron?

Mefedron (4-methylmethcathinon; ENG: mephedrone) heeft net als XTC een oppeppende en bewustzijnsveranderende werking. Mefedron is verkrijgbaar in de vorm van kristallen, poeder of capsules, maar wordt soms in pilvorm als XTC verkocht. Mefedron staat sinds 2012 op lijst 1 van de Opiumwet. Dit maakt productie, bezit, verkoop, invoer en uitvoer illegaal. 

Wat zijn de risico’s?
Mefedron wordt in Nederland niet zo veel gebruikt. Er is momenteel nog weinig bekend over de risico’s voor de gezondheid.

Gebruikers noemen positieve effecten als een geluksgevoel, wakkerheid en openheid.

Als negatieve effecten noemen ze onder andere misselijkheid, duizeligheid, extreem zweten, bloedneuzen en angstgevoelens.

Een aantal gebruikers kreeg bij hoge doseringen last van paarse knieën en ellebogen, wat mogelijk duidt op vaatvernauwing of een auto-immuunziekte. Zo lang hier nog geen duidelijkheid over is, wordt gebruikers met deze klachten aangeraden om direct te stoppen met het gebruik en naar een arts te gaan.

Bij mefedron heb je steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Bovendien kan vooral bij snuiven het verlangen naar het middel snel groeien.

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top