single.php
. . . Drugs Is het riskant om te koken met drugs?

Is het riskant om te koken met drugs?

Is het riskant om te koken met drugs?

Drugs kunnen op verschillende manier gebruikt worden: gesnoven, gerookt, gespoten en gegeten/gedronken. Per manier verschilt het hoe snel het begint te werken, hoe lang het werkt en hoe sterk de effecten zijn. Voorbeeld: bij het roken van cannabis begint het middel binnen een minuut te werken en houden de effecten twee tot drie uur aan. Na het eten van cannabis, zoals bij een spacecake, kan het tot anderhalf uur duren voordat de gebruiker iets voelt en de effecten kunnen vijf tot twaalf  uur duren. In het algemeen kunnen we zeggen dat het verwerken van drugs in eten meer risico’s heeft. Waarom dat precies zo is leggen we hieronder uit.

Moeilijker doseren

Als de drugs bijvoorbeeld niet gelijk verdeeld worden over het eten is het ene stukje van het eten sterker dan het andere. Als iemand een soep maakt met drugs erin en de drugs worden niet goed verdeeld, kan het ene kopje heel sterk zijn en het andere kopje helemaal niet sterk. Omdat het langer duurt voordat de effecten optreden moet men van te voren een beslissing nemen over hoeveel iemand wil gebruiken. Ook kan je ongeduldig worden en bijnemen omdat je nog niks voelt. Een goed voorbeeld hierbij is wiet roken of wiet eten. Wie een joint rookt kan na een paar hijsen denken “nu is het effect sterk genoeg” en de joint wegleggen. Bij een spacecake kan dit niet en is het effect er plotseling. Bij het eten van drugs kan het effect sterker of juist zwakker zijn. Bij het roken van drugs verbrand je bijvoorbeeld een deel van de drugs. Wanneer dezelfde hoeveelheid in het eten wordt gestopt kan het effect veel sterker zijn. Maar het omgekeerde is ook mogelijk, er dan veel meer van het middel nodig dan bij een andere manier van gebruik.

Drugs in eten lijkt onschuldig

Omdat het eten van drugs onschuldiger kan lijken dan roken, snuiven of slikken kan de drempel om drugs te gebruiken lager zijn.  Maar sommige risico’s bij drugs eten zijn juist groter dan bij andere manieren van gebruik. Bij onervaren gebruikers is dat dan extra gevaarlijk. Ook ervaren gebruikers kunnen de neiging hebben om meer te gebruiken als er drugs in eten verwerkt is.

Combinaties met andere middelen of medicijnen

Sommige middelen waar mensen mee koken hebben extra risico’s. Een goed voorbeeld daarvan zijn de zaden van de Syrische Wijnruit (Peganum Harmala). In deze zaden zitten MAO-remmers, dat zijn stofjes die de werking van andere middelen of medicijnen sterk kunnen beïnvloeden. Dit kan gevaarlijk zijn.

Conclusie

Er zijn veel risico’s en onzekerheden bij het verwerken van drugs in eten. Elk middel heeft al eigen risico’s. Koken of bakken met drugs vergroot die risico’s.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven