single.php
. . . drugs Hoe werkt het testen van drugs?

Hoe werkt het testen van drugs?

Pillen: Voor pillen bestaat er een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (o.a. diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest wordt gekeken of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium geanalyseerd zijn. De lijst wordt wekelijks ge-update. Wanneer de pil op deze lijst staat, krijg je meteen de uitslag te horen. Welke stof(fen) zit(ten) er in en hoeveel. Wordt de pil bij de testservice niet herkend, dan kan de pil opgestuurd worden naar het laboratorium.

Poeders, capsules, vloeistoffen, etc: Om precies te kunnen nagaan welke stoffen er inzitten en hoeveel, worden deze doorgestuurd naar het laboratorium. Bij poeders en capsules wordt er wel meteen een zuurtest gedaan om een indicatie te krijgen om welk middel het gaat. Van poeders heeft de testservice ongeveer 150 mg nodig voor een analyse in het laboratorium. Van vloeistoffen hebben ze minimaal 0,5 ml nodig (en max 10 ml). LSD samples worden altijd gekwalificeerd met behulp van een zuurtest.

Uitslag: Na een week kan er gebeld worden voor de uitslag. Voor sommige middelen (GHB en LSD) duurt dit langer (2 weken). Ook wanneer het erg druk is, kan het iets langer duren voor de uitslag er is.

> Meer informatie over het testen en adressen vind je op drugs-test.nl.

Stel een vraag
Scroll naar top