single.php
. . . Cocaïne Gebruikt mijn vriend coke? Ik heb wit poeder gevonden. Wat kan ik doen?

Gebruikt mijn vriend coke? Ik heb wit poeder gevonden. Wat kan ik doen?

Gebruikt mijn vriend coke? Ik heb wit poeder gevonden. Wat kan ik doen?

Wanneer je een persoonlijk advies wilt, raden we aan contact te zoeken met één van onze medewerkers. Ik kan je wel algemene tips geven:

  • Confronteren
    Je kunt hem blijven confronteren met wat jij ziet (wit poeder en zijn klachten/gedrag). Vertel hem dat je denkt dat hij drugs gebruikt. Let wel op dat je dit niet te vaak doet: op een gegeven moment is duidelijk wat jij denkt en levert een eindeloze herhaling daarvan niets meer op.
  • Contact houden
    Het kan helpen om het onderwerp drugs even opzij te schuiven en te praten over hoe het nu werkelijk met hem gaat. En ook heel belangrijk; hoe het met jou gaat. In veel situaties waarin iemand (problematisch) drugs gebruikt, wordt veel ruzie gemaakt. Je hebt dan eigenlijk niet echt meer contact met elkaar. Soms kan het goed zijn om je kwetsbaar op te stellen en te vertellen dat je je gewoon ontzettend veel zorgen maakt.
  • Eventuele drempels weghalen 
    Veel gebruikers liegen over hun gebruik. Daar kun je niet altijd wat aan doen. Je kunt wel bij jezelf nagaan hoe je hem kan helpen om eerlijk te zijn. Is hij misschien bang om jou te kwetsen als hij open kaart speelt? Is hij bang om anderen teleur te stellen? Schaamt hij zich?  Of heeft hij gewoon geen zin in ‘gezeur’? Misschien kun jij de drempel voor hem verlagen als je die angst of schaamte kunt verminderen. Mocht het niet lukken, dan kun je kijken of er iemand anders in je omgeving is tegen wie hij misschien wel eerlijk durft te zijn. Ook kun je hem nog zeggen dat je eerlijkheid het allerbelangrijkste vindt. Als hij drugs gebruikt is dat zijn eigen keuze, maar erover liegen is niet nodig en erg gevaarlijk voor een relatie.  

Maar: heel veel meer kun je niet doen. Het kan zijn dat hij het blijft ontkennen. Je kunt hem niet dwingen om toe te geven dat hij gebruikt. In dat geval kun je alleen hopen dat hij uiteindelijk toch de moed heeft om je de waarheid te vertellen.Voor meer advies kun je altijd contact met ons opnemen. Wellicht kunnen we telefonisch nog wat beter met je meedenken en je adviseren.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven