single.php
. . . Cannabis Stoppen met blowen tijdens de coronacrisis

Stoppen met blowen tijdens de coronacrisis

Hasj of wiet roken is niet zo goed voor de gezondheid. Daarom is het een goed idee om te stoppen met blowen. Stoppen tijdens de coronacrisis is een extra goed idee, want je loopt dan minder kans om ziek te worden door het coronavirus (COVID-19).

Blowers zijn gemiddeld meer wiet of hasj gaan gebruiken tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut. Lees hier meer. Maar blowen is niet zo goed voor de weerstand. Lees op deze pagina meer over cannabis, corona en de weerstand. Hieronder lees je hoe je als blower kunt stoppen.

Minder blowen uit verveling

Veel blowers zeggen dat ze meer wiet of hasj zijn gaan gebruiken omdat ze zich vervelen of omdat ze zich eenzaam voelen. Het is belangrijk om voor jezelf te bedenken wat redenen zijn om te blowen. Als je goed weet waarom je blowt dan weet je voor welke situaties je moet oppassen.

Het is leuk zijn om af te spreken met vrienden. Maar als je vrienden blowen kan het moeilijk zijn om zelf niet mee te doen. Het is dan belangrijk dat je een plan hebt wat je gaat doen in plaats van blowen. Het helpt om afleiding te zoeken. Het kan bijvoorbeeld helpen om een spelletje mee te nemen zodat je wat te doen hebt. Ook kun je even niet af te spreken met vrienden die blowen. Of afspreken dat ze dat niet doen als jij er bent.

Het voordeel van de coronacrisis is dat er nu wat minder verleidingen zijn. In de coffeeshops mag je nog niet blowen en festivals en feestjes gaan niet door. Dit kan dus een goed moment zijn om heel andere dingen te gaan doen. Zoek bijvoorbeeld een hobby of ga sporten. Dat werkt ook tegen verveling.

Lees hier meer tips om te minderen met blowen.

Stoppen met blowen

Als je wil stoppen is het verstandig om daar gelijk mee aan de slag te gaan. Je motivatie kan namelijk verdwijnen als je gaat wachten op een ‘perfect’ moment. Stoppen kan lastig zijn, maar gelukkig is er hulp te krijgen.

Hier vind je hulp

Er zijn verschillende soorten hulp, ook tijdens corona. De instellingen voor verslavingszorg zijn ondanks de coronacrisis gewoon open. Vaak is de hulpverlening wel anders geregeld. Hier lees je meer over wat voor soorten hulp er beschikbaar zijn, en waar je die hulp kunt vinden. Op de website van de instellingen kun je zien hoe zij nu werken.

Lotgenoten zijn mensen die in een zelfde soort situatie zitten. Voor lotgenotencontact geldt dat er op dit moment geen bijeenkomsten worden georganiseerd. Wel is het mogelijk om online met anderen die aan het stoppen zijn te praten.

Zelfhulpprogramma’s (met of zonder een behandelaar) zijn altijd beschikbaar. Dat doe je immers alleen en thuis achter de computer.

Als je vragen hebt waar je het antwoord niet op kan vinden dan kun je ons het beste even met ons bellen (0900 – 1995).

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar top