single.php
. . . Cannabis Ik wist niet dat ik zwanger was en heb in deze periode een paar keer geblowd; wat is de kans dat er iets mis is met de baby?

Ik wist niet dat ik zwanger was en heb in deze periode een paar keer geblowd; wat is de kans dat er iets mis is met de baby?

Ik wist niet dat ik zwanger was en heb in deze periode een paar keer geblowd; wat is de kans dat er iets mis is met de baby?

Als je tijdens je zwangerschap wiet of hasj gebruikt hebt, doe je er goed aan om dit te vertellen aan je verloskundige, huisarts of gynaecoloog. Die kan de zwangerschap dan extra goed begeleiden. De baby kan nog steeds gezond zijn, maar het risico op afwijkingen is wel groter geworden. Als het je niet lukt om met het blowen te stoppen, overleg dan met je huisarts.
Ook als je niet veel hebt gebruikt, is er al een risico op de hieronder genoemde klachten. Er is geen dosis cannabis waarvan we kunnen zeggen dat deze veilig is om te gebruiken als je zwanger bent.
Groeiachterstand bij de geboorte
Uit sommige onderzoeken blijkt dat kinderen kleiner en lichter worden geboren als de moeder tijdens de zwangerschap cannabis heeft gebruikt. Ook de hoofdomtrek is kleiner. Deze groeiachterstand verdwijnt voor of tijdens de pubertijd.
Klachten tijdens de jeugd
Andere klachten die het kind kan krijgen als je tijdens de zwangerschap geblowd hebt, zijn:

  • Concentratieproblemen
  • Impulsiviteit
  • Angstklachten
  • Moeite met ingewikkelde taken
  • Kinderen kunnen moeite hebben met taken waarbij hun hersenen meerdere ingewikkelde taken tegelijk moeten uitvoeren.

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies over cannabis en zwangerschap? Neem dan contact op met de Drugs Infolijn. Klik op de link voor de contactinformatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven