Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Onderzoek: 'Ongeveer de helft van de swingers gebruikt soms drugs'

3-aug-2015 - Een soa-test voor mensen die aan een partnerruil doen, zou gratis moeten zijn. Op die manier zouden de zogenoemde 'swingers' zich vaker laten testen. Daarvoor pleit Laura Spauwen van de GGD Zuid-Limbu..
lees verder

Onderzoek: Cannabis psychose komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen

24-jul-2015 - Cannabis is de meest gebruikte drug in Europa, in Nederland is dat niet anders. In Nederland is ook het THC gehalte hoger dan in de rest van Europa.In sommige gevallen kan na het gebruik van cannabis ..
lees verder

Woord 'drugs' voor het eerst in 11 geboden Vierdaagsefeesten

24-jul-2015 - 'Gij zult genieten. Alsof je leven ervan afhangt. Maar zorg goed voor jezelf en onthoud: het gebruik van alcohol en drugs is nooit zonder risico.' Zo luidt nummer 2 van de 11 geboden van de Vierdaagse..
lees verder

Wetenschappers vinden medicinale cannabis zonder neveneffecten

18-jul-2015 - Hoe fijn zou het dan zijn als er een versie van de cannabis sativa-plant op de markt zou komen die wél pijn verlicht, maar de gebruiker niet stoned maakt. Wel de lusten, niet de lasten, so to s..
lees verder

'Vrouwelijk brein reageert anders op drugsverslaving dan mannelijk brein'

15-jul-2015 - De hersenen van vrouwen reageren anders op een drugsverslaving dan het brein van mannen, zo blijkt uit een nieuwe studie. Als vrouwen langdurig verslaafd zijn aan drugs, neemt hun hersenvolume af. Het..
lees verder