Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Steden: weer onderzoek gereguleerde wietteelt

7-apr-2015 - De gemeenten Utrecht, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen en Rotterdam laten de Nijmeegse hoogleraar Piet Hein van Kempen onderzoeken of internationale mensenrechten de gereguleerde teelt van hennep kunnen r..
lees verder

Witte heroïne snuiven kan gevaarlijk zijn

7-apr-2015 - Het gebruik van witte heroïne is levensgevaarlijk als mensen cocaïne verwachten. „Heroïne is een verdovend middel, cocaïne een stimulerend middel met een totaal tegenovergest..
lees verder

Nieuwe psychoactieve stof 4-FA steeds populairder

2-apr-2015 - Onderzoek van de cijfers van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) van het Trimbos-instituut toont aan dat de stof 4-fluoramfetamine (4-FA of 4-FMP) steeds meer een prominente plaats begin..
lees verder

“Ik was verslaafd aan wiet”

1-apr-2015 - In 2013 was ze op tv te zien in de NCRV-serie ‘Van de Straat’: Mariska. Ze was verslaafd aan wiet. Hoe gaat het nu, twee jaar later, met haar? “Sinds januari van dit jaar ben ik hel..
lees verder

Onderzoek: 'Slecht slapen voorteken voor middelengebruik bij jongeren'

26-mrt-2015 - Jongeren die slechter slapen dan leeftijdsgenoten, gebruiken een jaar later meer alcohol en andere verslavende genotsmiddelen dan jongeren die goed slapen, concludeert Sara Pieters in haar onderzoek n..
lees verder