Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Gaat cannabis nierschade bij diabetes genezen?

23-nov-2015 - Van cannabis (wiet) afgeleide medicijnen kunnen wellicht gebruikt worden om diabetische nefropathie te behandelen. Aan de universiteit van Aberdeen is een nieuw onderzoek gestart om dat uit te zoeken...
lees verder

Waarom heet een coffeeshop een coffeeshop?

19-nov-2015 - Waarom een coffeeshop eigenlijk coffeeshop heet terwijl je er hoofdzakelijk ‘drugs’ koopt? Taalexpert Rutger Kiezebrink legt het uit. Beluister het interview KRO-NCRV.nl...
lees verder

Het gebruik van lachgas als partydrug wordt niet strafbaar

18-nov-2015 - Het gebruik van lachgas als partydrug wordt niet strafbaar. Veiligheidsminister Ard van der Steur ziet daar geen brood in, schrijft hij op vragen van de PvdA. Lachgas raakt meer en meer in zwang als p..
lees verder

Hoe cannabisverslaving werkt

17-nov-2015 - Naar de medische gevolgen van cannabisgebruik is al veel onderzoek gedaan. Maar waarom de één verslaafd raakt aan het plantje en de ander niet, daar is nog maar weinig over bekend. Soci..
lees verder

Onderzoek: ‘Overdosispreventie onder mensen die GHB gebruiken’

11-nov-2015 - Mensen die zeer regelmatig GHB gebruiken, verliezen vaak het bewustzijn en raken zelfs in coma. Deze groep heeft te weinig kennis om een overdosis te voorkomen of iemand te helpen die ‘outgaat&r..
lees verder