Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Kleine studie: 'Tetris kan verslavingen onderdrukken'

18-aug-2015 - Een potje Tetris zou verslavingen kunnen onderdrukken. Drie minuten Tetris spelen zou de drang naar drugs, sigaretten, drank, eten, seks en slapen kunnen verminderen volgens een kl..
lees verder

Besluit, houdende wijziging van lijst I, in verband met plaatsing op deze lijst van de middelen

10-aug-2015 - De volgende middelen zijn op lijst I van de Opiumwet geplaatst: 25I- NBOMe, 4,4’-DMAR, 5-IT, AH-7921, MDPV, methoxetamine en MT-45. Lees verder op Officielebekendmakingen.nl...
lees verder

Onderzoek: 'Ongeveer de helft van de swingers gebruikt soms drugs'

3-aug-2015 - Een soa-test voor mensen die aan een partnerruil doen, zou gratis moeten zijn. Op die manier zouden de zogenoemde 'swingers' zich vaker laten testen. Daarvoor pleit Laura Spauwen van de GGD Zuid-Limbu..
lees verder

Onderzoek: Cannabis psychose komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen

24-jul-2015 - Cannabis is de meest gebruikte drug in Europa, in Nederland is dat niet anders. In Nederland is ook het THC gehalte hoger dan in de rest van Europa.In sommige gevallen kan na het gebruik van cannabis ..
lees verder

Woord 'drugs' voor het eerst in 11 geboden Vierdaagsefeesten

24-jul-2015 - 'Gij zult genieten. Alsof je leven ervan afhangt. Maar zorg goed voor jezelf en onthoud: het gebruik van alcohol en drugs is nooit zonder risico.' Zo luidt nummer 2 van de 11 geboden van de Vierdaagse..
lees verder