Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

THC gehalte cannabis stabiel blijkt uit THC-monitor

3-jul-2015 - Sinds 1999 onderzoekt het Trimbos-instituut jaarlijks het THC-gehalte van cannabis zoals die wordt verkocht via de coffeeshops. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van VWS. Voor deze monitor we..
lees verder

Jaarbericht DIMS 2014

2-jul-2015 - Het Jaarbericht 2014 van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) is verschenen. Dit bericht is bedoeld voor beleidsmakers en andere geïnteresseerden, die snel inzicht willen krijgen in ..
lees verder

D66 wil toegestane hoeveelheid cannabis in coffeeshops verhogen

1-jul-2015 - Volgens de Utrechtse fractie van D66 moet de handelsvoorraad cannabis van coffeeshops verhoogd worden. De maximale toegestane handelsvoorraad is 500 gram. Voor veel coffeeshops is dit te weinig, waard..
lees verder

Entertainment-education ontmoedigt ongezond gedrag

29-jun-2015 - Met entertainment-education kan alcoholgebruik onder jongeren ontmoedigd worden. Dat blijkt uit het proefschrift ‘I was totally there! - Understanding engagement in entertainment-education narra..
lees verder

“Drugsbeleid voor jonge veteranen moet worden aangepast”

26-jun-2015 - Het zerotolerancebeleid dat Defensie hanteert voor het gebruik van drugs moet worden aangepast. Dat zegt de Veteranenombudsman Reinier van Zutphen. Nu is de procedure dat Defensie per direct militair..
lees verder