Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Posters moeten toeristen behoeden voor witte heroïne

27-nov-2014 - Posters en een matrixbord moeten levens redden nu witte heroïne, verkocht als coke, weer slachtoffers heeft gemaakt. Twee jonge Britten lagen dood in hun hotel, veertien anderen moesten al worden..
lees verder

CDA wil aanscherping Opiumwet

25-nov-2014 - Het hebben van chemische stoffen moet strafbaar worden als glashelder is dat ze worden gebruikt voor het maken van xtc en andere chemische drugs. Het CDA gaat dat voorstellen tijdens de behandeling va..
lees verder

Minister Opstelten ziet niks in wietbeleid Colorado

25-nov-2014 - "Hoe zij het doen in Colorado, dat moeten zij daar weten in Amerika. Ik zie er niets in," zegt minister Ivo Opstelten van Justitie dinsdag op NPO Radio 1. Hij reageert op het feit dat Colorado cannabi..
lees verder

Onderzoek: 'Cannabisgebruik verandert het brein'

14-nov-2014 - Het overdadig roken van wiet is niet bevorderlijk voor het brein. Bewijs hiervoor is echter moeilijk hard te maken, maar daar lijkt nu een, kleine, verandering in te zijn gekomen. Wetenschappers onde..
lees verder

CU/SGP Den Haag wil grotere afstand tussen coffeeshop en basisschool

14-nov-2014 - De ChristenUnie/SGP in Den Haag wil dat er een minimale afstand van 250 meter komt tussen basisscholen en coffee­shops. Een motie daarover is donderdag echter verworpen. De fractie diende de moti..
lees verder