Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Drugsgebruik jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is probleem

3-feb-2016 - Drugsgebruik onder jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is een veel groter probleem dan tot dusver is aangenomen door het stadsbestuur. Uit onderzoek door de GGD blijkt dat sprake is van vele hon..
lees verder

Werkgroep: doorbreek zwijgen drugsproblematiek Twenterand

28-jan-2016 - Een van de grootste obstakels in de aanpak van de drugsproblematiek in Twenterand is dat zowel betrokken jongeren als hun ouders er liever niet over praten. Dit grote zwijgen moet worden doorbroken, v..
lees verder

GHB is geen onschuldige partydrug

28-jan-2016 - Al sinds 2000 wordt GHB gebruikt in Nederland. De drug werd in eerste instantie gezien als partydrug; het werd veel gebruikt in het uitgaanscircuit. Langzaam verplaatste het gebruik van de drug van he..
lees verder

Kamer wil actie tegen gebruik GHB

28-jan-2016 - De Kamer maakt zich zorgen over het gebruik van de partydrug GHB in delen van Nederland. Volgens het CDA zijn er 'brandhaarden' in Brabant, Twente en Friesland. Ook wordt er steeds meer thuis gebruik..
lees verder

PvdA en D66: Stop falende aanpak drugs

28-jan-2016 - PvdA en D66 willen een andere aanpak van het internationale drugsbeleid. De oorlog tegen drugs - die drugsgebruik criminaliseert - werkt niet. Het accent moet verschuiven naar preventie en het vermind..
lees verder