Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Waarom krijg je honger als je marihuana gebruikt?

26-feb-2015 - Marihuana maakt niet alleen high, maar ook extreem hongerig: veel gebruikers krijgen oncontroleerbare vreetbuien. Wetenschappers van Yale University hebben nu ontdekt hoe die vreetbuien precies ontsta..
lees verder

D66 dient initiatiefwet in voor regulering wietteelt

26-feb-2015 - D66 dient vandaag een initiatiefwetsvoorstel in om de teelt en verkoop van wiet onder voorwaarden landelijk mogelijk te maken. Volgens de partij, die hier al jaren voor pleit, leidt dat tot minder gez..
lees verder

Cannabis uit coffeeshop niet fiscaal aftrekbaar

24-feb-2015 - Kun je wiet aftrekken als bijzondere zorgkosten? Niet als je die uit de coffeeshop haalt (en daar geen bonnetjes krijgt), blijkt uit een recente uitspraak. Een man met ernstige pijnklachten krijgt me..
lees verder

Cannabis nu ook officieel toegelaten in Alaska

24-feb-2015 - Na Colorado en Washington wordt Alaska zo de derde staat waar volwassenen een beperkte hoeveelheid cannabisplanten mogen kweken en legaal een joint opsteken. In Alaska gaat het om 1 ounce (28 gram) en..
lees verder

OM start offensief tegen growshops

23-feb-2015 - Het Openbaar Ministerie start vanaf 1 maart een offensief tegen het voorbereiden van hennepteelt. Op die dag treedt de nieuwe Opiumwet in werking, waardoor ook 'facilitators' van illegale hennepteelt ..
lees verder