Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Wat willen de politieke partijen met drugs?

22-okt-2014 - Bij sociaaleconomische onderwerpen zijn de Nederlandse politieke partijen vaak te verdelen in links en rechts, maar als het gaat om het drugsbeleid dan ligt de scheidslijn tussen progressief en conser..
lees verder

Onderzoek: cannabis maakt níet creatiever

21-okt-2014 - Een hoge dosis cannabis heeft een negatief effect op het vermogen om snel oplossingen voor een probleem te verzinnen. Mensen die net een jointje hebben gerookt, zijn vaak van mening dat ze dan creati..
lees verder

Ambulance rukt vaker uit om drugs

21-okt-2014 - Het aantal keren dat de Amsterdamse ambulance moet uitrukken nadat iemand onwel is geraakt door drugsgebruik is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Dat stelt de Ambulancedienst Amsterdam. Alcoholgebru..
lees verder

Moet het testen van drugs terug naar de dansvloer?

21-okt-2014 - Tot 1999 was het mogelijk om als bezoeker van housefeesten je drugs te laten testen op het feest zelf. Drugs kun je nog steeds laten testen, maar alleen op een aantal vaste locaties in Nederland ..
lees verder

Altrecht onderzoekt inzet van cannabidiol bij patiënten met fobieën

20-okt-2014 - Het Altrecht Academisch Angstcentrum is een onderzoek gestart naar de effectiviteit van het gebruik van cannabidiol bij behandeling van patiënten met fobieën zoals een paniekstoornis met of ..
lees verder