Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

'Docenten informeren over drugsgebruik is basis van vroegsignalering'

11-feb-2016 - Het ROC Nijmegen zet zich in om drugsgebruik onder leerlingen vroeg te signaleren. Zo laten ze de studenten tijdens het vak 'Burgerschap' een leefstijltest invullen. Hierin staan vragen over sport, vo..
lees verder

Onderzoek GGD Utrecht: 'Jongeren en ouders onwetend over risico's drugs'

11-feb-2016 - Jongeren en ouders in het westen en zuiden van de provincie hebben vaak onvoldoende kennis van de risico's van drugs. Dat blijkt uit onderzoek van GGD regio Utrecht. Volgens de gezondheidsdienst is e..
lees verder

CDA: het testen van drugs is geen gemeentezaak

5-feb-2016 - De fractie van CDA plaatst vraagtekens bij de nieuwe taak van de gemeente: het testen van drugs via de dienst GGD. Harddrugs zijn illegaal, testen van pillen is daarom onwenselijk en al helemaal door ..
lees verder

Drugsgebruik jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is probleem

3-feb-2016 - Drugsgebruik onder jongeren en jong-volwassenen in Oudewater is een veel groter probleem dan tot dusver is aangenomen door het stadsbestuur. Uit onderzoek door de GGD blijkt dat sprake is van vele hon..
lees verder

Werkgroep: doorbreek zwijgen drugsproblematiek Twenterand

28-jan-2016 - Een van de grootste obstakels in de aanpak van de drugsproblematiek in Twenterand is dat zowel betrokken jongeren als hun ouders er liever niet over praten. Dit grote zwijgen moet worden doorbroken, v..
lees verder