Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Drugs op events: zegen of ramp voor organisatoren?

7-okt-2015 - Ferry Goossens, projectleider Veilige en Gezonde Horeca en Evenementen bij het Trimbos-instituut, geeft aan hoe je als organisator problemen met drugs op events kunt voorkomen en hoe je omgaat met dil..
lees verder

Steunpunt zet zich in voor artsen met een verslaving

7-okt-2015 - Wat doe je als je arts bent en met een verslaving kampt? Laat je je behandelen? Op wie doe je beroep? Wat zijn de gevolgen als je naar buiten treedt met je verslaving? In 2011 startte KNMG het steunpu..
lees verder

Amsterdam over drugsgebruik bij ADE: 'Hopelijk nemen bezoekers zelf verantwoordelijkheid'

6-okt-2015 - De gemeente Amsterdam gaat deze editie meer aandacht besteden aan de gezondheid en veiligheid van de honderdduizenden bezoekers. Ze krijgen meer voorlichting over de gevaren van drank- en drugsgebruik..
lees verder

Meer soa’s en mondkanker door seks en toenemend drugsgebruik

4-okt-2015 - Toenemend drugsgebruik in combinatie met ontremd seksueel gedrag heeft desastreuze gevolgen voor de (mond)gezondheid. De normalisatie van drugsgebruik om langdurig, veelvuldig en wisselend seksueel co..
lees verder

XTC-gebruikers steeds vaker in levensgevaar

25-sep-2015 - Feestgangers die door XTC op de spoedeisende hulp belanden, verkeren steeds vaker in levensgevaar. Het aantal incidenten met XTC blijft stabiel, maar de ernst ervan neemt toe. Dat blijkt uit de Monito..
lees verder