Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Studie: 'Vrouwen ontwikkelen eerder een tolerantie voor THC'

26-sep-2014 - Waarom is nog niet helemaal duidelijk, maar THC, de stof in hasj waarvan je high wordt, werkt bij vrouwen anders dan bij mannen. Uit studies blijkt met name dat vrouwen eerder een tolerantie ontwikkel..
lees verder

JOVD wil coffeeshop Dalfsen om criminaliteit terug te dringen

25-sep-2014 - De JOVD Zwolle e.o. verbaast zich over het standpunt van de Dalfser politiek om geen coffeeshop toe te laten binnen de gemeente.  "Juist door het openen van een coffeeshop wordt de drugshandel v..
lees verder

Hoogleraar bepleit besloten cannabisclubs in 'verlammende' drugsdiscussie

9-sep-2014 - Wel of niet softdrugs legaliseren? De discussie zit muurvast en de drugs­criminaliteit loopt de spui­gaten uit. Hoogleraar criminologie Fijnaut bepleit een derde weg: besloten cannabisclubs. ..
lees verder

Prominenten wereldwijd willen liberalisering drugsbeleid

9-sep-2014 - Het drugsbeleid moet wereldwijd worden geliberaliseerd. Regeringen over de hele wereld zouden verscheidene drugs uit de criminele sfeer moeten halen en in hun land een eigen gereguleerde markt opzette..
lees verder

Ecstasy steeds hoger gedoseerd, aantal medische incidenten stabiliseert

8-sep-2014 - De gemiddelde sterkte van ecstasytabletten is opnieuw gestegen in 2013, en was nog nooit zo hoog. De forse toename van acute gezondheidsverstoringen van de afgelopen jaren vlakt af, maar is nog steeds..
lees verder