Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Ernstige gezondheidsrisico’s door versnijdingsmiddel in cocaïne

13-mei-2015 - Levamisol blijft een belangrijk versnijdingsmiddel van cocaïne. Zware gebruikers van cocaïne lopen daardoor risico op een aantal aandoeningen waarbij de afweer van het lichaam ernstig wordt ..
lees verder

Kleinschalig onderzoek: 'Wiet roken is geen contra-indicatie voor een niertransplantatie'

7-mei-2015 - Amerikaanse wetenschappers deden een kleinschalig onderzoek naar verschillen in complicaties en levensverwachting bij niergetransplanteerde marihuanagebruikers. Ze vonden alleen kleine, niet significa..
lees verder

Brandpunt Reporter, de hofleveranciers van de wietteelt

3-mei-2015 - Wietteelt is meer en meer het werkterrein van criminelen. Liquidaties, bedreigingen en veel zwart geld. En dat moeten we bestrijden, zegt de overheid. Ieder jaar worden duizenden plantages opgerold. M..
lees verder

Lachgas: de nieuwe Koningsdagtraditie?

30-apr-2015 - In Amsterdam en Utrecht leek het aantal illegale lachgasballonverkopers dit jaar groter dan ooit. Waar liefhebbers vorige jaren nog wel eens even moesten zoeken naar een verkoper, vindt de handel nu o..
lees verder

Witte heroïne snuiven kan gevaarlijk zijn

7-apr-2015 - Het gebruik van witte heroïne is levensgevaarlijk als mensen cocaïne verwachten. „Heroïne is een verdovend middel, cocaïne een stimulerend middel met een totaal tegenovergest..
lees verder